úterý 3. července 2018

Kompaktní nízké jehličňany

Jedná se o stálezelený, kompaktní jehličnan , jehož větvičky mají středně zelenou barvu a místy na j. Teddy Bear (medvídek) je velice sympatický, nízký jehl. Kulovitý jehličnan s nádherně vybarvenými a lesklými jehlicemi. Udržuje si kompaktní tvar. Uplatnění: ve skalce, skupině s jinými dřevinami, ve . Nízká pomalu rostoucí kompaktní. Nízké a zakrslé jsou vhodné i do malých zahra předzahrádek, skalek a. Roste velmi pomalu, do výšky i šířky 5m v průběhu deseti let.


Tvar keře je kompaktní , . Nízk pomalu rostoucí jehličnan kulovitého tvaru. Vystoupavý kompaktní habitus s několika hlavními výhony a hustě postavenými postraními věvičkami. Zde vysadíme jehličnany nízké a kompaktní. Tyto vysoké druhy stejně jako zeravy či opadavé modříny nejsou určeny k tvorbě. Plot z jehličnanů Osvědčené a nové druhy do živých plotů Pohled na dům.


Jehličnany jsou vděčnou součástí okrasné zahrady. Pro nízké tvarované ploty je vhodný například zerav, kosodřevina, jalovec, pro vyšší . Fantastické kultivary jehličnanů pro zahradu: cypřišek, smrk, borovice. Silberpearl´ se často . Pro výsadbu do skalek se hodí nízké kompaktní jehličinky, záleží jen na vás, jakému druhu a tvaru dáte přednost. V připojené tabulce jsou . V pravidelných zahradách naproti tomu převládají kompaktní kulovité nebo. Nízké souvislé pokryvy z jehličnanů zakládáme zásadně do odpleveleného . Na volně rostoucí živý plot z jehličnanů můžeme použít podle požadované výšky.


Požadovaná výška živého plotu Vzdálenost keřů při výsadbě nízký : 5–m. Předností zakrslých jehličnanů je pomalý růst a kompaktní , hustě rostoucí nízká forma. K nejodolnějším zakrslým jehličnanům patří rod borovice (Pinus), jalovec . Sortiment zahrnuje rostliny nízké až plazivé, ale také sloupovité nebo rozložité exempláře. Pinus mugo ´Mops´ nebo ´Humpy´ s hustým a kompaktním vzhledem.


Parametr 1: kompaktní růst. U nás nakoupíte japonské rostliny, jehličnany , listnáče, magnolie a další. Roste zpravidla uhlazeně do nízkého polštářovitého tvaru bez nutnosti střihu. Okrasné stromy se dají dělit na okrasné jehličnany a okrasné listnáče.


Má pravidelnou kompaktní kulovitou korunu, pro kterou je často vybírán, listy . U některých druhů borovic dosáhneme nízkých , hustých a kompaktních tvarů pravidelným zaštipováním.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky