úterý 3. července 2018

Mandelinka na mátě peprné

Možná se to přihodilo i vám. Až doposud jste si mysleli, že máta peprná je plevel, který jen tak . Tak si ji pořádně prohlédněte. Jun Svou nezaměnitelnou vůní zabrání útoku mšic ve vaší zahrádce máta peprná. Byla to mandelinka mátová, která je schopná mátový porost .

Na mátě se ze škůdců nejčastěji objevuje mandelinka mátová. Jedná se o malého zelenomodře zbarveného brouka nebo larvu, kteří okusují listy. Certifikovaná metodika.


Jun Naopak si vystačíte se surovinami, které máte obvykle běžně po ruce. Translate this page Na vině je jeho blízky příbuzná – mandelinka mátová (chrysolina herbacea)! Jednou z možností je postřik.


Máta peprná je vytrvalá bylina.

Mátu peprnou vám ničí mandelinka mátová ! Odpuzuje háďátka a svilušky, ale i mandelinku bramborovou. Křenu se obloukem vyhýbá mandelinka bramborová. Lichořeřišnice větší působí proti napadení mšicemi. Bylinky na balkóně - mšice na mátě - poraďte prosím už rozebírají maminky na.


Mentha piperita ´Perpeta´) rzí mátovou (P. menthae) na pozemku v Želešicích. Feb Komerčně využívanými druhy jsou máta peprná , klasnatá a americká. Lze i použít postřik, ale to tu mátu už používat nebudete. Pokud to jde, sbírat. Aug sdílejí s námi zahrádku - mandelinka mátová na rozkvetlé mátě peprné.


Univerzální mátový čaj: květ heřmánku římského g, nať máty peprné 1g,. Mšice a mušky na mátě peprné 7. Chrysomela coerulans . Zákeřný škůdce – mandelinka mátová. Popis: Druh vzniklý zkřížením máty vodní (Mentha aquatica) a máty klasnaté ( Mentha spicata).

Máte na zahrádce mátu peprnou a už se těšíte, jak si vyrobíte domácí mojito nebo . Možno likvidovat postřikem proti žravým škůdcům , ale máta pak nebude příliš. K mému velkému překvapení se usadili na mátě peprné , kterou. Mandelinka mátová - poškozuje převážně mátu peprnou , ale i jiné druhy mát. Mar Mandelinka bramborová je původem ze Severní Ameriky.


A že to té mandelince jde. Nov Další díl našeho cyklu Bylinky ve vaší lékárničce. Vysoký obsah mentolu - jako je tomu v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky