pátek 13. července 2018

Kdy sázet libeček na na zahradu

Pro jednu domácnost bohatě vystačí jedna rostlina. Do zahrady bez problémů. Na pěstování je nenáročný a navíc na zahradě i za oknem vypadá moc pěkně.


Poradíme, jak libeček pěstovat a jak ho využít při vaření. V obchodech je však libeček příliš drahý, proto je .

Co s tím a jak se jí zbavit? Libeček (Shutterstock.com). Letní styl Jennifer Aniston: Proč dvacet let nosí stále totéž a na jaké kousky sází. Nabídněte domov čmelákům, postavte jim na zahradě čmelín.


Kvůli přenosu chorob se nedoporučuje vysazovat libeček na místa, kde jste pěstovali před tím mířikovité rostliny. Patří mezi ně: mrkev, petržel, . V porovnání s rostlinami ze zahrady sice bude poněkud drobnější, ale listů ke sklizni naroste i.

Aby nám dobře rostl, vybereme mu vhodné stanoviště: slunce nebo polostín, kde . Dobří sousedé pro zeleninu aneb Které druhy sázet vedle sebe. Pěstování libečku je zcela nenáročné. Jak pěstovat libeček.


Nebudete si muset kupovat přesolené kořenící směsi, ale využijete bylinky. Například takový libeček vám hravě nahradí maggi. Dozvíte se, kdy se bylina sází a jak se o libeček třeba pečovat.


Budete-li ho pěstovat na zahradě , vydrží vám několik let. Bude se jí dařit na slunném až polostinném stanovišti v běžné zahradní zemině a nemusíte ji ani hnojit. Jen těžkou přemokřenou půdu libeček. Jde nejen o výborné koření, ale jak už název napovídá, také o léčivku na mnoho neduhů…. Neměl by se sázet na místě, kde jste pěstovali mrkev, petržel nebo další.


Je charakteristická svou intenzivní vůní, a to už od té chvíle, kdy. Nejvhodnější doba pro sázení sazenic je na jaře nebo na podzim. Substrát: normální zahradní ze.

Celá rostlina silně aromaticky voní (jako maggi). První lístky se objevují zjara, rostou celé léto až do prvních mrazíků, kdy se libeček zatáhne a . Potřebuje běžnou zahradní půdu a slunné nebo polostinné stanoviště. Když si vzpomenu na velikánský keř na zahradě , velký skoro jako já, tak mi příjde , že v květináči je to úplně jiná rostlina. Ale odborníci řekli . Když povyrostou, sází se do záhonu ve sponu cca cm. Zmírňuje ale také záněty (především v případě, kdy je postiženo tlusté střevo).


Bylinky sázíme tak, aby v horní části. Vypěstujte si na zahradě rostlinu, která vám toto koření nahradí. Jakákoliv podoba s těmito rostlinami ale mizí ve chvíli, kdy smil nasadí své krásné žluté květy, které se dají mimochodem sušit. Vyzkoušejte naše tipy a užijte si jaro i léto na zahradě.


Lze jím nahradit třeba libeček.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky