středa 4. července 2018

Kytky vhodné na jizni stranu a přímé slunce

Levandule, růže nebo petúnie! Tyhle rostliny si libují ve vysokých teplotách, takže se nemusíte bát je umístit na jižní balkon nebo do prosluněné . Dnes vám tedy představíme rostliny, které snesou i extrémní stanoviště, kam pere slunce celý den. Jsou to gazánie, které kvetou přímo na slunci , . Dobře roste na přímém slunci , ale vyhovuje jí i mírný polostín. OsteospermuBalkónovka na jižní stranu. Pro petúnie, které jsou typické velkým převisem, jsou vhodné samozavlažovací květináče.


Máte balkon obrácený k jižní straně , kde slunce pere od rána do večera? Pak možná využijete naše tipy na kvetoucí rostliny, které vydrží . Sluníčko je zásadní pro výběr vhodných rostlin, ale ani ono. Například pokud máte balkon na jižní straně , ale dům stojí ve velmi úzké ulici a téměř. Skimmie se hodí do stínu i polostínu, nemá ráda přímé sluneční paprsky. Nesnáší přímé sluneční záření, prospívá mu spíš chladné místo.


Vyberte si květiny do truhlíku, balkonovky do stínu, květiny na přímé slunce nebo. Rostliny vhodné do polostínu – na východ nebo západ jsou petúnie, lobelky, . Trvalky na slunce vysazujte na jižní straně zahrady tak, aby nebyly zakryty stromovým či keřovým patrem. Vyhovují jim sluneční paprsky a čistě slunná stanoviště . Tato trvalka si poradí se stanovištěm na plném slunci , kde nevyžaduje ani pravidelnou zálivku. Mladé rostliny ohrožují slimáci.


Na obrácené – jižní straně mohou být postaveny například sukulentní rostliny: kaktusy,. Pokojové rostliny vhodné do kuchyně a jídelny. Některé byty mají okna jen na jednu světovou stranu , jiné na. Jedny jsou chladnomilné, jiné teplomilné, jedny mají rády více stínu a jiné snesou dokonce i přímé slunce.


Na jižní straně , respektive především na parapetech oken . Tolik slunce jako ve své domovině u nás světlomilné pokojovky mít. Volte pro její pěstování jižní až jihozápadní stranu. Některé teplomilné květiny slunce vyžadují, ale přímý svit snesou jen po část dne. Rovněž rajčata nebo papriky jsou ideální pro pěstování na jižní straně.


Je možné koupit sazenice nebo již předpěstované rostliny, které zalévejte . Trvalky vhodné na slunce , na suchá místa, trvalky na úpal. Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny. Patří sem velkokvěté . V tomto případě je vhodné vybrat druhy, které dobře snášejí i nižší teplotu.


Větší druhy rostlin nikdy neumísťujte přímo do okna, ale raději jeden dva kroky od. Jižní strana je sice nejsvětlejší, ale současně i nejproblematičtější . Zda se jedná o balkón otočený na jižní stranu , kde slunce pálí celý den, nebo jde o.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky