čtvrtek 15. srpna 2019

Kdy je nejlepsi strihat tůje

Víte, jaký tvar by měl mít živý plot z tůjí , aby byl krásně zelený, nebo jak často tůje stříhat ? Pokud ne, přečtěte si vše důležité o stříhání tůjí ještě dnes! Kdy a jak se stříhají a zařezávají, na to se podíváme v dnešním článku. Túje je ideální stříhat alespoň dvakrát do roka. Na zkracování nejlepší září.


Na jaře byste ostříhali . Otázka: Je potřeba túje stříhat už jako malé a nebo až když dorostou do požadované velikosti, např. Tyto požadované vlastnosti však může plot z tújí splnit jen tehdy, když je o něj důkladně pečováno. Túje se doporučuje stříhat během letních . Věděli jste, že túje neboli latinky thuja je lidový název pro zeravy, které patří mezi cypřiše? Túje jsou nejen velice častým estetickým prvkem . Když ale pochopíte základní principy růstu rostlin, sami si dokážete odvodit, kdy je ta nejlepší doba pro řez právě toho vašeho zeleného strážce.


Na zahradě mám jako živý plot asi dvoumetrové habry, které mají vyhnané výhony. Poradíte, co způsobuje flekatost na listí některých ovocných. Může se tavolník van Houtteův upravovat střihem do tvaru. Mám ty túje stříhat v létě, nebo až na jaře?


Kdy vzít do ruky nůžky a vrátit živému plotu správný tvar je otázka, s níž se potýká hodně pěstitelů. Pokud nemáte thuje v přísném, pravidelném tvaru, a chcete jen upravit řezem rostlinu, nejlepší je řez jednou ročně koncem června, možný je i . Pokud máte malou zahradu, nedělejte živý plot z tújí. Existují druhy thújí, které nemusíte stříhat. Výhoda dva až tři metry širokého plotu je zas v tom, že je na něj pěkný pohled. Tahle uzavřenost je ovšem typickým znakem dnešní doby, kdy hodně lidí nechce vidět, aby jim bylo vidět do soukromí.


Thuja occidentalis Smaragd. Přednosti: Nejlepší na této túji je, že časem nezhnědne a . Správná závlaha, stříhání , hnojení a výsadba. Zde můžete vidět v podobě videa praktickou ukázku stříhání tújí. Zdroj: Stříhání tújí.


Kdy stříhat aronie jednou jsem ji ostříhal a nerodila předtím bez stříhání byla pná. Pro mě je bílá varianta odrůdy Izabela nejlepší hroznové víno. Kdy je nejlepší obdobi pro střih živého plotu z thují?


Tyto odolné keře zeravu západního rostou hustě ve sloupcovitém tvaru. Všeobecně asi takto: Stříhaný živý plot z jehličnanů, čili i Vašich tújí zastřihnout zhruba .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky