pátek 16. srpna 2019

Letnicky na prime slunko

Vysaďte na záhony odolné letničky , které si ve žhavých paprscích slunce přímo hoví a žízeň mají mnohem menší než ostatní květiny. Letničky na přímé slunce ? Z nabídky si vybere každý. Gazánie Původem je z tropických oblastí jižní Afriky. V našich klimatických podmínkách se . Pak možná využijete naše tipy na kvetoucí rostliny, které vydrží sluneční žár. Ačkoli tyto druhy snášejí přímé slunce , úpal v letních vedrech jim . U jižního balkónu neplatí, že dobrou péčí udržíte v květu jakékoliv rostliny.


Sázkou na jistotu je výběr květin, které přímé slunce a žár milují. Petúnie a drobnokvěté surfinie patří mezi nejoblíbenější letničky , které si můžete pořídit v. Kosmatec: Balkonová květina na přímé slunce. Některé letničky lze sít již v dubnu, čas těch choulostivějších přichází v květnu. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Milují slunce , na větrném místě budou potřebovat oporu. Trvalky vhodné na slunce , na suchá místa, trvalky na úpal. Běžná půda, svěží nebo suchá půda, to jsou vhodná stanoviště pro tyto rostliny. Patří sem velkokvěté . Teď je perfektní čas na plánování změn na zahradě pro příští rok.


Begonie sice potřebují dostatek světla, ale pozor na přímé slunce ! Clematis: keř, který se vejde i do květníku. Nejprve si tedy zjistěte, kolik slunce na váš balkon skutečně míří, až pak. Skimmie se hodí do stínu i polostínu, nemá ráda přímé sluneční paprsky.


Mezi letničky se řadí také balkonové rostliny, s muškáty a petúniemi . Agerathum Nízká velice odolná rostlina. Ideální na přímé slunce. Výborná do kombinovaných truhlíků, snáší slunce i stín.


Jaké nádoby a substrát zvolit, jak květiny vysadit a hnojit? Většina rostlin, které sázíme do truhlíků, vyžaduje přímé slunce. V sluneční výhni se . Dozadu na záhon soustředíme vyšší letničky , jako jsou luštěnice (Cleome), krásenky. Potřebuje: slunce , propustnou půdu, dostatek vláhy.


Vizitkou každého majitele zahrady je bezesporu to, jak vypadají letničky , které jsou rozesety po záhonech. Pestrobarevné chorály těchto květin .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky