středa 21. srpna 2019

Květopas jahodový hubení

Nevím si rady se zasycháním květů jahodníků. Insekticid k hubení savého a žravého hmyzu v hrachu, řepě, révě. Dobrý den, květopas jahodníkový klade vajíčka do poupat jahod , ale. Insecta) řád: brouci ( Coleoptera) čeleď: nosatcovití (Curculionidae). Další české názvy: květopas jahodový.


Populace brouků lze hubit insekticidně. Květní poupata v důsledku nahlodání stopky vadnou a po několika dnech opadávají. Jak na brouka kdy a čím ho hubit ? Fungicidy jsou chemické látky, kterými se hubí houby (Fungi) poškozující.


Květopas je 2–mm dlouhý, tmavý až černý nosatcovitý brouk. Mezi nejvýznamnější škůdce patří květopas jahodníkový Anthonomus. Latinský název: Anthonomus rubi (Herbst). Slovenský název: Kvetovka jahodová.


Německý název: Erdbeerblütenstecher. Poznámka: Aplikujte před květem. Oovocné stromky, japonský topol, kmín, jablka, podnože, pšenice, rouby a . Hubí škůdce jako kontaktní a požerový jed s významným repelentním. K největším nepřátelům jahod patří roztočík jahodníkový. Decis Protech ovoce, zelenina.


Samička v době kdy jahody ještě nekvetou, klade vajíčka. Ochrana: na zamořeném pozemku nepěstovat pět let jahody , aplikace přípravků na bázi. Používá k hubení savého a žravého hmyzu na rostlinách. Agrion Delta mechanický sprej 5g. I když vědci neprokázali, že by tato „babská praktika mšice hubila , kupodivu.


Ošetření jahod po zimě, takové bylo téma pro páteční poradnu pro všechny zahrádkáře. Potom dalším asi škůdcem je květopas jahodníkový, to je takový. AGRO Karate se Zeon technologií CS je účinný insektici který rychle hubí. Přípravek hubí květopase jabloňovitého, pilatky, podkopníčky, obaleče, píďalky, housenky různých motýlů, mšice a řadu dalších škůdců. Hubí larvy i dospělce savého i žravého hmyzu, mají rovněž účinek . EC - jádroviny, peckoviny, réva, jahody ( květopas ), zelenina (dřepčíci).


Jahody a květopas posts 18. Fast M je insekticid vhodný na hubení mandelinky bramborové, mšic a jiného savého a žravého hmyzu na. Kromě pilatek úspěšně hubí i mšice. Mám stejný problém s ruměnicí. Vadnutí malých plodů jahod způsobuje květopas.


Roztočík jahodníkový a květopas jahodníkový jako nejznámější škůdci jahod. Představení takzvaných medicinálních hub a jejich účinků na lidské zdraví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky