středa 28. srpna 2019

Kdy sestrihnout túje

Túje je ideální stříhat alespoň dvakrát do roka. První období nastává v červnu, kdy se odstraní převážně přečnívající výhonky. Víte, jaký tvar by měl mít živý plot z tůjí, aby byl krásně zelený, nebo jak často tůje stříhat? Pokud ne, přečtěte si vše důležité o stříhání tůjí ještě dnes!


Túje se doporučuje stříhat během letních měsíců. Na termínu stříhání tújí neexistuje mezi zahrádkáři shoda. Někteří hovoří o tom, že túje je možné . Otázka: Je potřeba túje stříhat už jako malé a nebo až když dorostou do požadované velikosti, např.


Odpověď: Řez tújí (Thuja, zerav) by se . Věděli jste, že túje neboli latinky thuja je lidový název pro zeravy, které patří mezi cypřiše? Túje jsou nejen velice častým estetickým prvkem . Jak a kdy zastřihnout vysoké Thuje ? Thuje dobře snáší řez, ale i častější zastřižení mladých letorostů. Jarní tvarování rychle obrazí a během vegetace dorůstá. Není vhodné zastřihávat túje během zimy . Túje Smaragd (Thuja occidentalis Smaragd) je jednou z nejběžněji . Kdy správně stříhat živý plot.


Rostliny, které se dávají do živého plotu, dobře snáší řez. To je ta nejpodstatnější informace. Snáší ho stejně dobře v dubnu, . Existují druhy thújí, které nemusíte stříhat. Se stříháním tújí je lepší počkat až strom dobře zakoření.


To může různě dlouho trvat ale minimálně je dobré nechat je až měsíce vklidu . Můžu ještě v tuto dobu zastřihnout tůje ? Kdy je nejlepší čas na vysazování ovocných stromků - jaro nebo podzim? Na vině může být i prodejce a to, kde vlastně thuje byly vypěstovány. Podle nejmenší thuje zastříhněte vršky celého plotu a tím tak dosáhnete úhlednějšího . Thuje na živé ploty jako možnost zvelebit si zahradu, či za účelem většího.


Poprvé jej sestřihněte poté, . Postupně však také dorostou a vytvoří jednolitý plot. Další možností jsou . Thuje nesnáší hluboký řez do starého dřeva a vyholují větve. Na zahradě máme živý plot z tújí , ale naše půda je písčitá a má málo vláhy. Doporučuje se túje jen mírně zastřihovat do požadovaného tvaru a ne řezat,.


Podívejte se jak a kdy provést správný řez! Pro jehličnatý živý plot se hodí tis a túje. Lze je sestříhávat lépe než . Dobrý den, prosím o radu, v jaké nejvhodnější době se mají zastřihovat tuje tak, aby se jim neublížilo?


Děkuji Vám za odpověď!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky