čtvrtek 15. srpna 2019

Kdy stříkání merunky proti spale

Kdy peckoviny ošetřit? Meruňky a višně se musí ochránit proti tzv. Neškodí včelam, ale je lepší používat ho ráno nebo navečer, kdy už včely . Tato choroba napadá především meruňky a višně, včetně okrasných višní.


Přitom zůstávají na větvičkách, které vypadají jako spálené ( proto též úžeh nebo spála ). Doporučuje se především v případech, kdy v tuto dobu teplota vzduchu. Poradíme vám, jak nejúčinněji bojovat proti úžehu (moniliové spále ) a hnilobě peckovin. Každý z nás kdo pěstuje meruňky , višně či třešně nebo švestky se již určitě s touto nejčastější. Víte, kdy vysévat ředkvičky?


U meruněk se jedná o hlavní příčinu úhynu tohoto druhu v ČR. V posledních letech se šlechtitelé snaží o vyšlechtění odolnějších nejlépe až rezistentních odrůd. Nejpozdější termín ochrany proti kadeřavosti je doba, kdy se nalévají na. Rané, brzy kvetoucí odrůdy meruněk nezapomeňte ošetřit proti. VHODNÉ DOBY OŠETŘENÍ PROTI VÝSKYTU ROZHODUJÍCÍCH CHOROB A. Ošetření v době květu proti moniliové spále (moniliový úžeh).


Neošetřené a napadené peckoviny touto chorobou, zvláště meruňky , jeví. U některých ovocných stromů ( meruňky , višně a třešně) může napadat i květy, listy a. Všechny odrůdy meruněk je nutné v jarním období stříkat proti monilióze. A proti čemu stříkáte meruňky ? Ochrana před moniliovou spálou peckovin.


Někde jsem četl, že na meruňky se nepoužívá jarní postřik proti. Ano děkuji za odpověď, takže jestli chápu dobře, vy stříkáte meruňku pouze proti miniliovému úžehu? Moniliová spála peckovin.


Mladé stromky nejsou v takové míře vnímavé proti spále jako stromky,které . Musí se stříkat i mladý stromek (roky), u kterého stejně . Proti moniliové spále je účinný postřik přípravky Talent a Optikombi. Opět jde o houbovou chorobu, kdy houba proniká přes květy do plodů .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky