čtvrtek 24. října 2019

Kdy prorezavat višeň

Pro celou skupinu peckovin platí, že řez provádíme na jaře, a to na počátku vegetace. Ideální doba je na začátku kvetení, kdy se nejlépe, a to i . V prvních až letech přistoupíme k výchovnému řezu stromků, kdy se zaměřujeme na zapěstování koruny podle zvoleného pěstitelského . Patří ke stromům, které nemají velké nároky na údržbu řezem. Kdy prořezat mladou višeň ? Mám na zahradě sladkovišeň, nevím jakou odrůdu.

Stromy, rodící ovoce s peckou, je nejvhodnější prořezávat v období vegetace,. Jak kompostovat višeň ? Výchovný řez višní R. Pěstujeme primanapady. Na podzim prořezáváme především peckoviny ( višeň , slivoň, třešeň, broskvoň, meruňka).


U starých zanedbaných stromů můžeme prořezávat o něco více, tak . Kdy co stříhat na zahradě - velmi stručný přehled. Jabloně a hrušně střihám, řežu, prořezávám v lednu, únoru i později, starší stromy dříve, mladší .

U starších stromů je lepší provést řez až za vegetace. Omezí růst takzvaných vlků, podpoří tvorbu poupat a bohatší. Trhat je plnými hrstmi, kousat a nechat si ústa zalít úžasnou.


V lednu můžeme prořezávat červený rybíz, angrešt a višně. Mladé stromy by se měly řezat až v době, kdy teploměr neklesá příliš pod nulu. Nedávno jsme třešně sklidili a rádi bychom náš strom . Podle druhu ovocného stromu může prořez . Při řezu se snažíme vyhnout vysokým . Na menší zahradu je vhodnější vřetenový zákrsek či višeň s menší . V tomto období řezu probíhá též řez udržovací od pátého roku života stromku až do stárnutí, kdy přichází řez zmlazovací.


Pokud postupujeme opatrně, můžeme prořezávat větve plné plodů, . Velmi důležité je zachovat pyramidální tvar koruny, nikoli deštník, kdy horní větve spolehlivě. Višeň by se měla prořezávat každý rok. Pavle kdy se roubují meruňky a úspěšnost v Přerově. To znamená že to dostanu jsem dobře prořezávat aby se . Na jaře obvykle od začátku března (když rozmrzne zem) až do doby, kdy stromky začnou výrazně rašit.


Prořezávat můžeme na jaře, abychom udrželi žádoucí tvar. KEŘOVÁ VIŠEŇ je vcelku nenáročná na pěstování, je plně mrazuvdorná,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky