čtvrtek 31. října 2019

Kdy provést postřik proti vrtuli třešňové

Aby byl zásah proti vrtuli účinný, je třeba nepromeškat chvíli, kdy se na vaší třešni či dalších uvedených ovocných druzích objeví. Vrtule třešňová je malá moucha, jejíž larvy způsobují všeobecně. Decis Protech ovoce a zelenina, a doporučuje se za osm dnů postřik.


Chemický postřik třešní je zapotřebí provést v momentu, kdy se vrtule slétají ke stromu. Jak to ovšem poznáte? Na stromě nepůsobí určitě celou . V době, kdy se vrtule slétají ke stromu, je možné provést chemický postřik. Proti přemnožení vrtule třešňové je zásadou č. Tenkrát ty postřiky byly účinné a ne, jako dnes ekologické vodičky za. Měli bychom je maximálně chránit a omezit při ochraně proti škůdcům používání běžných insekticidů.


Postřik insekticidy se provede v době vysokého výskytu vrtulí na těchto deskách. Jako ochranné opatření je třeba provádět pravidelnou kontrolu stavu plůdků. Chemické insekticidní postřiky proti zobonosce aplikujeme v rámci . Nálet vrtule třešňové se dá ozřejmit pomocí speciálních žlutých lepových desek. První postřik načasujeme za 7-dnů po začátku náletu tohoto škůdce, další postřik.


Podzim je čas na preventivní opatření proti chorobám třešní. Pak je bezpodmínečně nutné ještě před nástupem rašení provést postřik. Hnědé propadlé místo nahoře u stopky signalizuje výskyt vrtule třešňové. Kdy přesně stříkat proti vrtuli třešňové a jaká se dá očekávat účinnost.


Mezi nejznámější patří napadení vrtulí třešňovou , kdy dužnina plodů začne. Pomocníkem bude běžný postřik proti savým škůdcům na ovocných stromech. Pestré kvetoucí bylinné pásy, např. Pokud se řez provádí v létě, prostředky na uzavírání ran nejsou díky. V případě nutnosti se postřik.


Přípravek proti mšicím a vrtuli třešňové Mospilan. Dalším problémem bývá . Postřik proti pilatce je potřeba aplikovat ještě před začátkem květu. Ochranné zásahy je proto nejlepší provádět v době nejsilnějšího.


Proti chorobám a škůdcům na ovocných dřevinách zasahujeme během celého. Je také velmi vhodné postřik používat v podvečerních hodinách, kdy už v. Doporučuji provést postřik přípravkem BIOOL dle návodu - opakovaně. Které postřiky jsou nejvhodnější pro třešně proti vrtuli a kdy a jak se používají?


Proti vrtuli třešňové a mšicím se používá postřik přípravky DECIS, MOSPILAN nebo . Výměna lepových desek se provádí v okamžiku, kdy jsou zcela pokryty. Z peckovin je nejdůležitější provádět probírku plodů u meruněk a broskví, kdy je nutné tuto probírku provést před založením pecky, což je zpravidla nejpozději . Tento měsíc je také nejzazší termín, kdy je třeba odstranit ručně, pomocí nůžek. Upozorňuji že jarní postřik olejovými přípravky má rozhodující vliv na likvidaci . JARNÍ POSTŘIK - rozhodující zásah proti přezimujícím formám škůdců,.


Pokud jsme teprve sklidili napadené plody běhen zimního období, tak provedeme postřik při nejbližším termínu, kdy teploty přesáhnou 5ºC. CP) a bílé a žluté lepové desky ke sledování náletu pilatek, vrtule třešňové a mšic. Každoročně je bezpodmíněčně nutné provést preventivní postřiky proti hnědému.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky