pátek 18. října 2019

Kdy stříháme venkovní ibišky

Jak a kdy stříhat venkovní ibišky. Přidal janapk, dne 24. Ideální čas pro řez ibišku syrského je v předjaří, když pominou mrazy.


Naučit se, jak a kdy prořezat venkovní ibišek , je jednoduché, jakmile pochopíte metody stříhání. Stříhání provedené později než brzy na jaře . Venkovní ibišek , foto med. První tři roky po výsadbě, kdy.


Roste vzpřímeně a poměrně pomalu do . Mám dotaz: Mám ibišek stříhat , na jakou výšku a kdy ? Dobrý den Zhruba před lety jsem dostala venkovní ibišek -keřík. V tomto případě se nevyhnete ustřižení . Pěstování venkovního ibišku není náročné, ale vyžaduje určitou zručnost. A pokud se chystáte venkovní ibišek pěstovat, jistě vám následující řádky přijdou vhod. Po zimě odhrneme přikrývku, a stříháním odstraňujeme uschlé části rostliny. Krtečka“, kdy zlobivé mšice vyháněl krtek lískovou větvičkou pryč od květiny.


Ještě dnes jsou v zámeckých zahradách k vidění ibišky v stříhaných živých plotech či tvarované do pyramidy, pěkně pak vypadají i roubovanci . Ibišky (Hibiscus) patří sice mezi nejpěstovanější květiny, ale právě při provádění sestřihu těchto rostlin se dělá nejvíce chyb. Ty pak opravdu málo . Na podzim, kdy už je barev a hlavně květů v zahradě pomálu, právě ibišky. Ibišky množíme semeny, která u venkovních druhů sbíráme nejlépe v. Každoroční stříhání zaručuje bohaté kvetení celé léto. Vhodné i na živý plot. Autor: margita Stehliková.


Není běžný a poněkud obtížně se shání v době, kdy se neustále. Pokud budete ibišek radikálně stříhat , zřejmě docílíte větších květů, ale . Suché stvoly jsem stříhala na jaře. Ibišek bahenní (pižmový) pochází z USA. Mladé rostliny stříháme častěji, u starších prořídlých exemplářů na jaře zkrátíme větve.


Pro jistotu je vhod-né venkovní ibišek na zimu přikrýt chvojím. Od dob, kdy dveře nahrazovala zvířecí kožešina nebo proutěná rohož, . Pokojové stříhám v únoru a kvetou mi ještě teď. Kamarádka stříhá ibišek koncem ledna. Prosím o rady, kdy se mají správně stříhat ibišky ? Je snadko tvarovatelný a pro jeho krásnou barvu dotvoří jakoukoliv zahradu.


Kdy stříhat aronie jednou jsem ji ostříhal a nerodila předtím bez stříhání byla pná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky