pátek 11. října 2019

Kyselost trávníku

Jan Produkt „Stupavské zelé“ je zpracovaný produkt – kysané zelí , které se. Právě díky tomu, že je zelí téměř po celé vegetační období. Hlávka se odřízne od kořene, první listy se odstraní a zbytek se dočistí před krouháním. Feb Naopak miluji klasické kysané zelí (výborné s jaderničkami) nebo kvašené. V Rusku se zakvašují i houby, v Chorvatsku celé hlávky zelí.


Oct Pokud se rozhodnete nakládat zelí, vybírejte pevné hlávky se slabou žilnatinou.

Aby bylo kysané zelí pěkně křupavé a déle vydrželo, volte . Sep A například staří Římané nakládali celé zelné hlávky do soli. Keltů převzali Slované výrobu kysaného zelí. Hlávka zelí (nebo dvě menší) se nám vejde do 4l sklenice a do týdne je zelí hotovo. Sep Vyrobit si kysané zelí doma není vůbec složité.


Do hlávky se nedostanou housenky, které po sobě zanechávají nepěknou stopu. Jak cennou zeleninou je zelí, pochopili už staří Římané, kteří hlávky vcelku. Protože díky působení bakterií mléčného kvašení je kysané zelí o hodně.


Na koření rozložte celé zelné listy a na ně postupně sypejte nakrouhané kousky zelí.

Dost mě šokovalo, že v kýblu plavaly celé asi dvoukilové hlávky kysaného zelí jen s odvrtaným košťálem. Zelí mělo lehce fialovou barvu - to nevím proč. Snadno se konzervovalo a kysané vydrželo značnou dobu. Celé hlávky zelí jsou skladovatelné po dlouhou dobu. Pravidelnou konzumací zelí se do lidského organismu dostávalo a nyní dostává velká dávka vitamínů a . V kuchyni má zelí všestranné využití, jednoduše se upravuje a celé hlávky se dají dlouho skladovat.


Uložte je v suchu a chladnu, kde nemrzne (sklep), nebo je . Oct Očištěnou hlávku zelí nakrájíme na čtvrtky, vložíme je do vroucí osolené. Zelí zalijeme 3ml smetany (podle chuti sladké nebo kysané ) a pečeme asi. Košťály využívala i lidová kuchyně 19. Celé zdravé hlávky zelí můžeme syrové uchovávat v chladu a šeru i několik měsíců.


Kysané zelí je tradičně skladováno v keramickém hrnci za pomoci látky a . PRODEJ BIO ZELÍ I Vy si můžete doma naložit dobré kysané zelí. Nov Bolehošťská zelárna na výrobu kysaného zelí je jednou ze dvou. Prodáváme celé hlávky , nakrouhané zelí nebo ho zákazníkům nakládáme . Naložit se dají i celé hlávky , proces kvašení pak ale trvá mnohem delší . Pokapeme olejem, osolíme, přidáme celé koření – bobkový list, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky