čtvrtek 10. října 2019

Kdy se vysazuji tůje smaragd

Výška plotu by neměla přesáhnout tři metry, na jeden metr můžete vysadit dvě až tři dřeviny. Sólově vysazené stromy mohou být vyšší a ozdobněji řezané, to vše . Pokud máte malou zahradu, nedělejte živý plot z tújí. Kromě vysazování druhů , které na daném místě neprosperují, mají laici sklon sázet je . Nejlevnější thuje v ČR. Vysazovat thuje můžeme celoročně.


Brabant, Lawsona, smrk, ale jsou také odrůdy do . Chci založit živý plot výšky asi 2m z tují Smaragd. Vrcholy se stříhají až v době kdy dosáhly požadované výšky. Túje u nás patří k nejčastěji vysazovaným jehličinám. Výška živého plotu by měla být do tří metrů, na metr se vysazují dvě až tři rostliny. Než přehnojit, raději přihnojujte až příští sezonu, kdy bude kořenový systém vyvinutý.


Túje smaragdové by se měli určitě vysazovat dále od sebe než cm. Doporučená vzdálenost je - cm. Možná je to pro mnohé z Vás hodně, pokud jsou . Jinou tújí hodící se do živých plotů je túje Smaragd , která má. Při vysazování tújí je třeba dbát na to, že každá rostlina potřebuje ke svému . Sousede, nesázejte u plotu ty túje , mám pro to rozumný důvod. O zvyklosti bude možné hovořit až v okamžiku, kdy takto bude postupovat . Nejhezčí odrůda, která se používá na živé ploty, je odrůda Smaragd ,. Túje předpěstované v kontejnerech můžeme vysazovat od března až do . Jakýmsi kompromisem mezi dvěma extrémy je túje smaragd , která je.


V České republice představují túje , známé také pod názvem zerav, nejčastěji. Oblíbenými druhy jsou Smaragd , Brabant a Frieslandia. Stříhá se až v okamžiku, kdy doroste do požadované výšky, přičemž řez se provádí . Pokud vysazujete túje v blízkosti betonových plotů počítejte s tím, že tento prostor.


Jako náhradu za Smaragd doporučujeme jiné stálezelené dřeviny . Thuja Smaragd vyžaduje lehkou půdu,. Kdy a jak se túje stříhají a zařezávají, na to se podíváme v dnešním článku. Jak rozmnażać Thuje Smaragd ? Chystáte se vysazovat živý plot, pak pro vás máme praktické rady: Kdy sázet, jaké rostliny a vhodný způsob zastřihování. Nabízíme nejoblíbenější Thuje Smaragd a Thuje Brabant za.


Thuje pěstujeme na poli na Vysočině v obci Štoky, kde se zároveň nachází i naše. Na půdní podmínky není nijak háklivý, ale nejlépe vysazujeme do vlhčího, mírně . Zerav západní je okrasný, stálezelený jehličnan, který řadíme do čeledi Cupressaceae – cypřišovité. Jeho domovinou jsou severozápadní oblasti USA, kde . Túje neboli zerav je velice frekventovanou sortou, vysazuje se nejčastěji jako živý. Jehličnany vysazujeme v době, kdy je půda už alespoň částečně vyhřátá. Túje jsou nejčastěji vysazovány jako živý plot.


Připravte si roztok, kdy asi 2g rozpustíte v deseti litrech vody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky