Jakmile mají kvašáky správnou chuť, zastavíme proces kvašení tak, že je uskladníme v chladnu a temnu. Kvašené okurky neboli kvašáky jsou konzervované okurky, které prošly mléčným. Během kvašení se mohou na povrchu nálevu objevit usazeniny. K pikantní variantě kvašáků přidáme do nálevu feferonky nebo chilli papričky.
Například naložit okurky do slaného nálevu , nechat pár dnů zkvasit a . Jako kvašáky se označují okurky kysané v solném nálevu. Recept, podle kterého se vám Celoroční kvašáky zaručeně povede, najdete na Labužník. Co nejteplejší slanou vodou přelijeme okurky. Co ještě chci připomenout, že na soli se nesmí šetřit, protože více soli nálevu neublíží. Kdo její pochoutku ochutná, nedokáže další rok odolat.
Základní recept „ Základem je dobrý nálev. Musí být slaný , dávám dvě lžíce soli na dva litry . Domácí kvašáky : jak udělat rychlokvašky ve slaném nálevu. Find this Pin and more on zavařujeme a nakládáme by Milena Šabatová. Tento pin a mnoho dalšího naleznete na nástěnce Chuťovky uživatele Jarmila Chmelařová. Sklenice naplním nálevem až asi půl centimetru pod okraj a pevně utáhnu víčko.
Do sklenice naskládáme oprané okurky a zalijeme teplým slaným nálevem. Mléčně kvašená (kysaná) zelenina. Baleno v ochranné atmosféře.
Převařím vodu se solí,na litr vody dám 35g soli a skoro vařící slanou vodou . Okurky zavíčkujeme, nejlépe víčkem se závitem. Nálev podle receptu do malého zeláku, ale prostě nekvasí, takže to skončí po každé tak, že pak část nálevu sleju a přidám ocet. Na konec zaliji okurky slaným nálevem. Kvašáky jsou specialita mé maminky.
Dávejte pozor, aby nálev byl tak centimetr nad okurkami, a aby bylinky . Přidávám jenom kopr a nálev (svařím litry vody a přidám 1g soli) a lžíce octu. Půlhodina krájení a pěchování zeleniny do kvašáku vám zajistí přílohy k jídlu až na několik týdnů. Zeleninu nejsnáze zkvasíte pod ochranou slaného nálevu. Narovnám vedle sebe naplněné. Horkou slanou vodou zalijeme okurky a hodinu je necháme stát.
Po hodině dolejeme do sklenic nálev až úplně nahoru, zavíčkujeme a . IWONNA Fnakládačka na kvašáky. Plody se zpracovávají i jako normální nakladačky ve sladkokyselém nálevu , přerostky pak zpracujeme na kvašáky. V litru převařené vody rozmícháme dkg soli a slanou , co nejteplejší vodou okurky . Potraviny kvašené v celku je zapotřebí zalít slaným nálevem (sůl chrání před buď ve vlastní vyloučené šťávě (kysané zelí) nebo v přidané vodě ( kvašáky ). Každý výrobce kvašáků má svůj recept, o kterém tvrdí, že je nejlepší.
Naskládané okurky zalijte horkým nálevem a zatižte je, aby zůstaly . Jedná se o proces bez přístupu vzduchu ve slaném nálevu nebo octu. Napěchujeme do kvašáku a přelijeme vodou, která zůstala na dně . Shoyu nebo tamari nálev. Online kurzKvašená zelenina Barevná mozaika ve slaném nálevu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.