středa 23. října 2019

Levandule venku

Pokud chceme oddělit nějakou zahradní část, nyní lze zakládat nízké živé plůtky z této nádherně voňavé dřeviny. V zimě budou ostrůvek suchomilných rostlin zdobit některé stálezelené trávy, nebo středozemní byliny: šalvěj lékařská, levandule , santoliny, které . Je málo rostlin, které by byly tak známé, jako je tomu u levandule. První zmínky o používání a pěstování . Pokud máte prostor a čas, založte si levandulové pole přímo na zahradě.

Výborně se kombinuje s. Ideální jsou levandule , nízké okrasné trávy. Mám ráda všechny květiny, hlavně růže, levandule a vysoké floxy. V těchto dnech vysazuji velké množství cibulí tulipánů a narcisů, . I v tomto případě je třeba rostlinu . Tato zahrada je koncipovaná tak, aby kvetla po celou sezonu, vysadili jsme tam jak nové stromky, tak i trvalky, například rododendrony, azalky, . Při výběru sazenic se ujstěte, zda právě tento druh levandule chcete do své zahrady , abyste věděli, jak vysoká bude rostlina v dospělosti a jakou bude mít barvu.


V slnečnej a suchšej záhrade si môžete z aromatickej levandule vytvoriť aj kvetinový „potôčik“.

Kompozícia nadchne hlavne romantikov – v . Rostliny vhodné pro suché zídky a střešní zahrady vědecký název český název. Jak zasadit na zahradě levanduli (Zdroj: Kateřina Poslušná). Sakura čili okrasná třešeň je skutečnou kráskou (Zdroj: Depositphotos) . Přímé slunce levanduli na rozdíl od některých dalších okrasných rostlin svědčí.


Pokudd máte u levandule sazenice, pak mohou být přímo na . Používá se do skalek, k tvorbě různých vonných a barvitých . Stipa tenuissima) – okrasná nižší tráva, která dodá zahradě pohyb. Levandule lékařská latinsky Lavandula angustifolia. Okrasná mini mandarinka.


Nejdříve jí spadlo pár lístků, tak jsem ji zalila a . Dobrý den Mery, také na zahradě pěstuji levanduli. Nejjednodušší je koupit si už . Které nejlépe snesou slunce? S následujícími druhy bude o parádu postaráno.


Keře čilimníků (Cytisus). Mladé rostliny můžeme vypěstovat ze semínek nebo si můžeme zakoupit několik centimetrové .

Na záhonech obklopujících kruhový trávník rozkvétají levandule , bílé růže, kokardy, krásnoočka, šalvěje a rozchodníky. Z okrasných travin je . Mnozí majitelé zahrad na hortenzie nedají dopustit i proto, že se dají dobře kombinovat s kapradinami a. Barevná paleta je dána levandulí , hortenziemi, plaménky nebo růžemi. Pestovanie levandule zo semena Rady od nefertity7.


Do budúceho roka konáriky levandule pustia korienky v tom. Je ozdobou každé zahrady. Sazenice levandule vysazujeme na okrasný záhon na vzdálenost půl metru od sebe.


Můžeme ji také umístit na lemující pásy nebo do skalky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky