pátek 11. října 2019

Litinove plotynky nebo sklokeramickou desku

Rozehřátí trvá déle, a plotýnky pak zůstávají déle horké. Velmi obtížně lze dosáhnout okamžité regulace teploty. Lze použít nejlevnější smaltované kastroly, litinové hrnce a pánve, pak některé . Jediná věc, která mi oproti plynovému sporáku chybí, je to, že na sklokeramickou desku (ani elektrické plotýnky ) nejdou dát kulaté pláty na pečení topinek a placek. Dáváte přednost vaření na plynu nebo je vaším favoritem elektřina? Sklokeramika nebo plotýnky ? Při koupi elektrického sporáku můžete vybírat mezi sklokeramickou deskou a klasickým zařízením s litinovými plotýnkami.


Potřebujete vyměnit sporák nebo varnou desku za novou? Pokud zvažujete, jestli pořídit indukční nebo sklokeramickou , je tento článek právě. Hlavní výhodou sklokeramické desky je úspora elektřiny oproti litinové plotýnce.


Zapalování si můžete zvolit buď elektrické, nebo ruční. U obou typů zapalování. Je praktičtější a modernější náhradou litinové plotýnky.


Na samostatné varné desky nebo na desky pro kombinaci. Litinové plotýnky mají pomalý ohřev a vychládají pomalu a na základě toho způsobují. Odporovým ohřevem se ohřívá plotýnka, na níž je hrnec, a ten je ohříván přenosem tepla z plotýnky do hrnce.


Zde velmi záleží, jak kvalitně . Varná část: litina nebo sklokeramika ? Staršími litinovými plotýnkami a sklokeramickou. Hledáte svého nejbližšího prodejce nebo naši značkovou prodejnu? Topná spirála totiž nejprve ohřívá sklokeramickou desku a až od ní se zahřívá obsah hrnce. Příkon běžné elektrické plotýnky je kW, cena 1kW elektrické energie je asi koruny. Vhodné jsou hrnce a pánve smaltované, nerezové či litinové.


Plyn, elektřina nebo indukce – jaké vaření je nejúspornější? Při přímém porovnání sklokeramika versus litinové plotýnky činí úspora až 40. Položením kovové nádoby na keramickou desku se vytvoří silné magnetické. Máte indukční varnou desku ve vaší kuchyni? Zaznamenejte si rozměry indukční plotýnky nebo varných zón na desce a vezměte si je sebou na nákup nádobí.


Ve stejném provedení se vyrábí také grily, vestavěné fritézy nebo speciální. U elektrického sporáku lze volit klasické plotýnky , sklokeramickou varnou desku nebo indukční desku. Elektrický sporák litinové ploténky nebo sklokeramická varná deska. Kombinované plotýnky (v závislosti na modelu).


Plotýnka posilovače s. Nepoužívejte sklokeramickou varnou desku , je-li prasklá nebo zlomená. Vhodné nádobí: nádobí z oceli, smaltované hrnce, nebo litinové hrnce.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky