středa 18. září 2019

Kopřivový výluh na mšice

Skvěle účinkuje nejen proti mšicím , ale taky jako odpuzovač mravenců, kteří si mšice na mladých výhonech stromů, keřů nebotrvalek „chovají“. Někdo používá výluh z kopřiv jako zálivkové hnojivo pro rostliny, ale do hnojiva se přidávají ještě další plevele. Kopřiva roste na okrajích . Navíc kopřivový výluh je i účinné přírodní hnojivo.


Stejně jako kopřivy lze použít pelyněk, česnek nebo kostival. Výluh při každotýdenní zálivce řeďte v poměru díl kopřivového. Mšice znehodnocují rostliny, které pěstujeme. Kousavý výluh , který si vyrobíme, mšice zaručeně zlikviduje.


Napadlo vás někdy, co se v únoru děje s pokojovými rostlinami? Je to nejen ideální měsíc pro jejich přesazení, ale také pro jejich kontrolu. Hnojte výluhem z kopřiv, připravit se dá snadno a rychle!


Výluh z kopřiv je některými pěstiteli doporučován také jako přípravek na ochranu proti mšicím. Neředěný výluh z kopřiv pomáhá proti mšici listové či mravencům (pokud se jím opakovaně prolévají jejich cestičky). Použít jako postřik kopřivový výluh je ideálním řešením zejména pokud vás trápí mšice.


Odvar přes síto přelijte do rozprašovače. Pelyněk je vhodný i na bylinky, které se chystáte využít v kuchyni. Pokud se chystáte sprej použít na . S mšicemi umí zatočit také rozličné druhy hmyzu.


Abyste hmyz přilákali. Oblíbeným a letitým receptem je výluh z tabáku. Podobným způsobem lze připravit i kopřivový či pelyňkový nálev. Jiní pěstitelé zase . Hotový výluh přeceďte přes plátýnko nebo punčochu a přelijte do. Heřmánkový odvar zahubí svilušky.


Protože jejich výluh obsahuje velké množství dusíku, prospívá zelenině i. Tento nálev je účinný proti mšicím a sviluškám. Rozdrobte kopřivové listy se stonkem (ne kořen) a nechte je vyluhovat ve studené vodě. Té to neublíží, mšice to zlikviduje. Postřik aplikujeme i při napadení rostlin sviluškami a mšicemi. Přidáme mazlavého mýdla a smícháme s kopřivovým výluhem v poměru.


S teplým počasím se začnou množit nepříjemné mšice , molice a. Výluh v postřikovači zřeďte v poměru 1:a postříkejte napadené rostliny. Vyrobíte si z ní skvělé hnojivo nebo postřik proti mšicím. Napadly vaši zahradu mšice , ale nechcete utrácet za drahé chemické přípravky? Druhý den zřeďte výluh v poměru 1:5.


Je čas čerstvých kopřiv: Recepty na kopřivový šampon i tonikum na vlas. Pomůže vám dokonce zlikvidovat mšice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky