pondělí 23. září 2019

Koláč z muchovniku

Koláč z muchovniku

Nechce se vám péct koláč a hledáte inspiraci na něco stejně tak snadného, ale nového? Zkuste tento recept na tvarohový závin a využijte . Před pár lety jsem měla to štěstí a zakoupila jsem misku muchovníku. Ale zkuste takový muchovník nasypat na koláč.


Pro jeho lahodnou chuť se muchovníku říká rozinkový strom. Nasypat na koláč , přidat trochu malin a posypat drobenkou. Plody muchovníku jsou vzhledově i vzrůstově…. Když se těsto nelepí, můžeme troubu vypnout a koláč vytáhnout. Recepty z muchovníku.


Ovocný dort z muchovníku. Sezóna jahod je v plném proudu, muchovník jsem přidala. Drobenkový koláč s muchovníkem, nízkosacharidový. Plody, ale také dřevo, kůru, květy a listy muchovníku olšolistého uměli.


Vynikající jsou v koláčích , kde dokonale nahradí klasické borůvky. Zralé plody muchovníku lamarkova Balleriny, jsou asi nejchutnější drobné ovovce. Dort je plný medu a plodů muchovníku. Keř muchovník olšolistý (Amelanchier alnifolia) je domovem zejména v Severní.


Muchovník patří k nejranějším medonosným rostlinám. V Evropě roste muchovník oválný – amelanchier ovalis, který má spíše jen okrasný. Indiánské léto s tvarohovým závinem a plody muchovníku. Lipánkový koláč s ovocem a ořechovou drobenkou.


Koláč z muchovniku

Vysaďte muchovník Lamarckův. Pochutnejte si na křehkých listech a upečte slaný koláč. Dokonce bych rekla, ze kolac z muchovniku je lepsi nez z kanadskych boruvek.


Bílé květy nejsou jedinou předností krásného muchovníku. Ze zdravých plodů vytvoříte skvělou marmeládu, pečený čaj i koláč. Kuchyňské zpracování muchovníku je skvělé - ovoce vydrží dlouho čerstvé.


Použijeme-li je například v čerstvém stavu na ovocný dort, vypadá lákavě výrazně . Nové genotypy muchovníku (Amelanchier alnifolia) a perspektivy jejich po- travinářského využití. A využití muchovníku a malin na koláč. Zvedne náladu i při upršené neděli! Já mám kuličky muchovníku nejraději jako ozobávání na zahradě, ale dají se použít do smoothies nebo obdobně jako borůvky - na šťávu, marmelády, koláče a.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky