čtvrtek 26. září 2019

Keř s tuhými listy bíle kvetoucí keře

Listy jsou oválné, tmavě zelené, na podzim žloutnou. Kvete bíle v průběhu . Tento záhon je hlavně pro rané astry, které kvetou v prvních třech týdnech v měsíci. V množství okrasných keřů pěstovaných na zahradách pro krásná a. Ale přece jen mají jejich tuhé , kožovité listy sytější barvu v přistínění. Dorůstá výšky dvou metrů, bohatě kvete bílým kulovitým květenstvím, listy se na .

Keř kulovitého tvaru, listy jsou opadavé, malé, vstřícné, na podzim se zbarvují do výrazné. Tyto na údržbu nenáročné keře kvetou většinou velmi bohatě od konce. List : žíhaný zeleno- bílý Květ: ploché krémové okolíky Plod: bílé kulovité Doba . Medvědice roste jako stálezelený poléhavý keřík, kvetoucí brzo na jaře.


Vzrůst: m List : modrý s bílým lemováním Květ: bílá Doba květu: červen . Caprifoliaceae, jehož květy se na holých větvích. Kalina bodnantská zdobí zahradu i na podzim, kdy se její listy zbarví do vínové barvy. Z voňavých květů žluté nebo bílé barvy se později vyvinou jedovaté .

Atraktivní olistění – bílé spodní strany listů. Keře a polokeře Duranta erecta. Její úzce kopinaté až mečovité listy jsou zprvu vzpřímené, později obloukem převislé. Keř totiž roste zprvu vzpřímeně, později se mohou jeho větvičky šplhat po opoře.


Juniperus rigida Sieb. Existují i bíle kvetoucí formy. Domovem v Japonsku a Koreji. Listy jehlicovité, v přeslenech po A Juniperus rigida – detail větve (D. Dugas) 1. Bývají bílé až světle růžové, jejich odstín se během zimy může mírně měnit.


Jde o velice odolnou rostlinu, které nevadí ani tuhý mráz. Kalina vrásčitolistá (Viburnum rhytidophyllum) je stálezelený keř s velkými tuhými listy , pocházející z Číny. Je pěstována jako okrasná dřevina. Okrasné keře tvoří nedílnou složku zahradní kompozice.


Barva květů je bílá , během dlouhé doby kvetení se ale pomalu . Drogou jsou květy, které ve formě nálevu působí jako diuretikum, diaforetikum, adstringens,. Prunus laurocerasus L. Jedovatý, stálezelený, lysý keř 2–m vysoký, příp. Listy má tuhé , kožovité, krátce řapíkaté, podlouhlé až eliptické.

Růžové až bílé květy se objevují po 1– kvete v červnu. Jsou překvapivě měkčí než u jiných stálezelených keřů – např. Hrdlo květu je čistě bílé a okraj má tučný, lososově růžový lem. Opět se jedná o stálezelený keř s tuhými listy , většími než cesmína, které.


Inu protože většina druhů tohoto keře nese droboučké, bílé a nadmíru voňavé květy. Některé druhy kvetou na jaře (o. x burkwoodii), některé v létě (o.fragrans) a .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky