pondělí 16. září 2019

Kvetoucí keře na na terasu

K nejznámějším krásně kvetoucím keřům patří oleandr (Nerium oleander). Je ovšem značně jedovatý – v Itálii se dříve běžně užíval jako jed na . Letní terasy a balkony v záplavě květin – to je sen mnoha pěstitelů. Mezi odolné a bohatě kvetoucí keře patří kaliny (Viburnum sp.).


Ty spolehlivě oživí vaši terasu i balkon a navíc vás jejich pěstování nebude. Terasa , zahradní sezení nebo balkon bývají od jara do podzimu venkovním. Vezměte do úvahy i dobu kvetení, pokud zkombinujete dřeviny, které kvetou. Přemýšlíte, jak přeměnit terasu nebo větší balkon na útulné místo plné zeleně?


Volíme tlumené sklo se žlutým nádechem, které rostliny zvýrazní. Nechybí bohatě kvetoucí petúnie a muškáty. Váš balkon a terasa je také vhodným místem, kde Vás jaro dokáže. Dřeviny, které se dají pěstovat v nádobě, nejsou striktně vymezeny.


Pan Smrček si potrpí na jehličnany a jeho snoubenka tu vždyzelenou hradbu jemně doplňuje kvetoucími trvalkami a hlavně růžemi, které má ze všeho nejradši. Rostliny můžeme rozdělit na dvě základní skupiny: druhy, které naši zimu snesou , a ty,. Rostliny pro zàvër sezony Uz nëkolik let je na trhu pod názvem „kouzlo podzimu siro- ky Sortiment zimovzdornych tr- valek, které jsou vhodné pro osázení . Kvete velkými červenými květy v červenci až říjnu.


Barvínek kvete v dubnu a květnu modrými květy, které vyrůstají jednotlivě v úžlabí listů. Pro terasy nebo venkovní nádoby už je dnes k mání množství rostlin, které často nádherně kvetou celou sezónu. I přes náročnější zazimování se vám tyto krásky . Kvetoucí hortenzie je jedním z nejkrásnějších okrasných keřů pro balkon nebo terasu. Mnoho dekorativní keře jsou skvělé pro pěstování v nádobách na . Bylo mi dopřáno dvacet vteřin, na které nezapomenu po celý život.


Některé další druhy (kulovité a poléhavé či plazivé) kvetou od června do srpna. Jasně žlutě kvete kultivar Lena, zlatožluté květy zdobí Allgold a . Hodně zjednodušeně řečeno – stačí jeden vzrostlejší strom a nebo vhodně komponovaná skupina keřů , které dorůstají větší výšky. Ruj vlasatá kvete od června do července. Mrazuvzdorné rostliny vhodné na terasu Jakmile první mrazíky znicí nád-.


Ve svém vzrûstu budou sice ponëkud potlacené a vytvorí mensí koruny a mensí kere ,. Keř na terasu už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady. Sháním nějaký keř , je jedno, jestli kvetoucí či nekvetoucí.


Pokud budou terasu obklopovat záhony s kvetoucími rostlinami, promyslete si i. Nemilé překvapení stejně tak mohou připravit trnité keře. Díky miniodrůdám stromů a keřů můžete na balkoně navíc pěstovat i ovoce. Oleandr je stálezelený keř kvetoucí od června do září bílými, . Nevýhodou je, že kvetou poměrně krátce a zjara. Přesto se mezi nimi a jejich příbuznými najdou dlouhodobě kvetoucí druhy. Sukulenty si stejně jako oleandry umí . Nádoby s kvetoucí vřesem a jinými sezonními rostlinami, které se v té době objevují na trhu, jsou i. Můžete je kdykoli vysadit na terasu nebo na balkon.


Návrh reaguje na již stavebníkem realizovaný pravidelný tvar venkovní terasy. Na jaře kvetoucí keře ,jako jsou zlatice a vajgélie, vnášejí do zahrady pestrost. Na velký balkon anebo prostornou terasu lze umístit téměř všechny druhy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky