čtvrtek 12. září 2019

Keře které kvetou modře

Nebesky modrý srpen v okrasné zahradě. Nádherné květy rostlin jsou tím, co dělají zahradu zahradou. Ibišek syrský (Hibiscus syriacus) kvete v srpnu velkými květy v odstínech bílé, růžové, modré i červené.


Pěstujeme ho na slunečném místě . Keře , zejména ty se zajímavými listy, květy nebo plody, jsou zejména v moderních.

Keř dosahující zpravidla výšky m, listy úzké zelené, květy žluté až oranžové, plody kulaté, černé, modře ojíněné. Vzrůst: m Květ : žlutý až oranžový List: zelený . Tyto na údržbu nenáročné keře kvetou většinou velmi bohatě od konce dubna. Na podzim květy nahradí modro -černé bobule. Zelené listy na podzim žloutnou.


Dorůstá do výšky 5-9m, při zhruba stejné šířce. Dostupnost: Skladem . Oba keře milují sluníčko a hlubší jarní řez.

Ořechokřídlec vyniká jasně modrou barvou květů , které jsou opravdovým lákadlem pro včely. Existují ale i levandule modré , růžové či bílé. Levanduli vyhovuje písčitá půda . Jsou to stromy a keře většinou s dvakrát zpeřenými listy a modrými nebo modrofialovými. Květy jsou modré nebo modrofialové, uspořádané v chudých až . Ozdobný keř s překvapivě velkými květy. Květy : Velké, slézovité, fialově modré , . Vysaďte suchovzdorné keře : na rozdíl od rostlin suchomilných snesou bez.


Perovskie ( Perovskia) je méně známý modře kvetoucí druh a kvůli svým . Pět let staré rostliny tvoří narůstající mraky vegetace s mlze podobnými květy. Keř vysoký kolem m, s opadavými, vejčitě kopinatými až kopinatými listy,. Kvetoucí jarní cibuloviny snadno rostou mezi trvalkami a keři , mnohým se výborně daří v . Starší keře pravidelně přihnojujte hnojivem na kyselomilné dřeviny a dejte si.


Plejádu barev uzavírají nádherně modré ořechoplodce klandonské,. Okrasný záhon u vstupu do domu je osazen kvetoucími druhy keřů a . Věděli jste ale, že stromy a keře kvetou prakticky po celý rok?

A to platí i pro jalovce, mají barvy i do červena, ocelově modré a bronzově žluté, šedozelené i . Rhododendron hippophaeoides – čínský pěnišník Jeho květy jsou fialové barvy. Keř nemusíme téměř vůbec stříhat, odstraníme pouze nevhodné výhonky (po vyrašení). Impeditum, fialovo- modře kvetoucí.


Vzpřímeně rostoucí opadavý keř. Listy zelené, převážně trojlaločné. Kvete na letorostech od VII-IX.


Rostliny nakvétají zářivě žlutými květy a hodí se především na slunná a sušší. Tento asijský keř si našel cestu do evropských zahrad již koncem 16. Odrůdový sortiment nabízí řadu kultivarů v odstínech růžové, fialové, modré , . Ibišek Lavender Chiffon kvete okouzlujícími světle růžovými květy.


NÁVOD NA PĚSTOVÁNÍ: Tyto keře dorůstají výšky 2-metry. Aby ibišky hojně kvetly, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky