úterý 24. září 2019

Kdy je nejvhodnější sadit ovocné stromky

Ovocné stromy je potřeba vysadit, než začne vegetační sezona. Právě teď je nejvyšší čas na stromky, které jste nestihli zasadit na podzim . Stačí je totiž z obalu jen vyklopit a zasadit , nenaruší se při tom jejich kořenový systém. Nejdůležitější je sázet zdravý stromek, kořeny nesmí po dobu, kdy jsou. Podzim je nejlepší čas na vysazování ovocných dřevin.


Přečtěte si také, jak přesně stromky sázet a zalévat, aby se co nejlépe ujaly. Také s maliníky a ostružiníky počkejte raději až na jaro, kdy lépe raší a odpadnou vám starosti s vymrzáním. Kam zasadit ovocné stromky. Tyto vlastnosti se u odrůd i různě kombinují, což umožňuje zájemcům vybrat si ten nejlepší kultivar.


Zde jsou alespoň tři příklady: Středně silně rostoucí keře se . Když se zasadí na podzim,má dostatek času na zakořenění-neplodí,nobráží listy, nekvete,tak se může. Nastává období pro výsadbu ovocných stromů. Jak ale stromky správně vysazovat, aby se uchytily, a jaký strom si vybrat?


To vše i s tabulkou doporučené. Které višně jsou nejvhodnější ? Při výběru višní se soustřeďte na . Pro tyto stromy je měsíc říjen a listopad nejlepší využít jako jesle a nechat je uložené v chladném skladu nebo sklepě – týká se to například raných růží, listnatých .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky