pátek 27. září 2019

Maliníky odrůdy

Kříženec odrůd Autumn Bliss a Tulameen. Maliny jsou dobře skladovatelné. Chuť je jemná s vůní lesních malin. Plody jsou velmi velké, zářivě červené. Velmi výnosná odrůda se středně velkými světle červenými plody s vůní lesních malin.


Matečné keře jsou nižšího vzrůstu, bohatě odnožují. Původ a rozšíření: Vznikla křížením odrůd Newbourgh x Rubín bulharský x Ljulin v. Jsou vhodné jako atraktivní stolové ovoce mimo hlavní sezóny malin , i na . Popis: Polka je jednoznačně nejlepší odrůdou remontantních malin. Seznam odrůd malin a ostružin. Z pedie, otevřené encyklopedie.


Skočit na navigaci Skočit na vyhledávání. Odrůdy maliníku mohou mít plody barvy červené, oranžové, žlutavé, bělavé i . Novější odrůdy malin jsou už většinou beztrnné. Oddělují-li se plody snadno od stopky a . Podle šlechtitelů by odrůda měla mít navíc vysokou odolnost proti sání mšice ostružiníkové.


Dvakrát rodící – remontantní odrůdy ´Ljulin´- . V zahradě vysazujeme zásadně sazenice šlechtěných zahradních odrůd , lesní maliny vyžadují zcela jiné podmínky pěstování včetně půdy a . Golden Bliss – milovníci žlutých malin mohou sáhnout po stáleplodící odrůdě Golden Bliss, je spíše pozdní, a plody mají charakteristický . Glen Coe je mírně trnitá odrůda malinoostružiníku. Keř je oproti jiným odrůdám méně vzrůstný. Vaše cena: 14Kč . Hodně slunce, vody a pro ostružiny oporu.


Mezi populární červenoplodé odrůdy patří Ada, Heritage, . Výživa malin , ostružin a jejich nejčastěji pěstované odrůdy. Z historického hlediska byl maliník znám jako zahradní rostlina již ve 4. Zdravím všechny mamky zahradnice-všechny které máte zkušenosti s pěstováním malin. Manžel vloni koupil několik proutků-každý určitě jiná odrůda : lol: . Voňavé maliny patří mezi nejlahodnější letní ovoce. Díky mnoha vyšlechtěným odrůdám můžete sklízet v létě i na podzim, stačí je vhodně zkombinovat. Nejzajímavější odrůdy maliníku.


V dnešní době už se setkáváme s nepřeberným množstvím vyšlechtěných odrůd. Jednou plodící druhy, jejichž sklizeň probíhá . Dodáváme v kontejneru 2L. Středně úrodná odrůda s chutnými, velkými a sladkými plody.


Odolnost proti napadení plísní šedou je . Rubín, Wilsonova raná, Lloyd George, Veten, Granát či Zeva II. Remontující odrůdy jsou .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky