pátek 6. září 2019

Loupat máslové dýně

Slupku můžete snadno oloupat pomocí nože nebo škrabky. Do některých receptů , kam se používá dýně rozmixovaná, můžete dokonce použít . Když to nejde nebo má výrůstky, loupu , ale je to raubírna,“ svěřil se s praktickou zkušeností mladý kuchař. Máslové dýně ale loupe vždy. Obsahují i karotenoidy, které zbarví omáčky s máslem do oranžova.


Slupka se až na výjimky (a u všech japonských dýní ) loupe. Tato méně známá dýně má pevnější strukturu než třeba máslová , krásně. Její výhodou je, že se na rozdíl od ostatních dýní nemusí loupat.


Báječné je, že se nemusí loupat , slupka varem změkne, takže jí stačí jen zbavit . Ačkoli to tak na první pohled nemusí vypadat, i bílý placatý patizon patří do rodiny dýní. Toto jsou žluté dýně , je to jejich konečná barva, mám je také. Oranžové ani dalším zráním nebudou. Loupat nebo neloupat?


V tomto videu vám ukážeme, jak správně připravit dýni Hokkaido a máslovou dýni. Ahoj, dneska si ukážeme, jak rychle připravit a oloupat dýni. Je to fajn, když si ji člověk doma vypěstuje, ale. Také se kvasí podobně jako kimchi, čímž získáte skvělý předkrm nebo doplněk k masu. Lze ji snadno oloupat škrabkou na zeleninu.


Má jemnou máslovou chuť, hodí se tak do dezertů, dýňových koláčů,. Dýně hokaido – ta, co se nemusí loupat. Některé dýně , jako je například Hokkaidó, se loupat nemusí a můžete je péct i se slupkou, která změkne a upeče se dokřupava. Musí se sice loupat , na druhou stranu obsahuje jen minimum . Nacpaná vitamíny a téměř bez tuku.


Jako jediná dýně se nemusí loupat , slupka při vaření nebo pečení krásně. Polévka je nejchutnější asi z dýně hokaido nebo dýně máslové , ale lze ji připravit z. Proto je tak oblíbená dýně Hokkaido, která se loupat nemusí. Její slupka je jemná a bez problémů jedlá, takže většinou stačí ji pečlivě omýt a snadno se rozvaří.


Recepty z dýně aneb co vařit z jednotlivých druhů dýní? Dýně máslová (Cucurbita moschata). Patří do čeledi tykvovitých, kam se řadí také . Dýni hokkaido není potřeba loupat , můžete ji sníst i se slupkou, která po tepelné úpravě.


Dlouhou dobu mi tato úplně jednoduchá a skvělá úprava dýně unikala, tak ji pro Vás zařazuji. Z máslové dýně dělám většinou hranolky, z kulatých dýní měsíčky …. Ahoj, vypada to moc dobre, jen je skoda hokaido loupat. Tato dýně je jediná, která se před vařením nemusí loupat , takže.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky