úterý 3. září 2019

Kdy a jakými postřiky ošetřovat vinnou révu

Kdy je třeba stříkat vinnou révu a jaké přípravky doporučujete? Nevím kdy mohu ošetřovat vinno révu postřikem. Choroby vinné révy trápí velkopěstitele i nadšence, kteří si hýčkají. Jaká prevence je proti nim účinná, a jak zasáhnout, když se. Preventivně se aplikuje postřik fungicidem ihned po odkvětu a poté za týden.


Pokud je počasí mimořádně příznivé pro vývoj choroby, lze révu fungicidem ošetřit i před květem. Jsou roky, kdy je počasí bezproblémové, prší tak akorát, často svítí sluníčko a hrozny na vinicích. U takových odrůd je potřeba postřiků výrazně nižší a možná v ročníků bude. Jakmile hrozny změknou, není je třeba proti padlí ošetřovat.


Na zahrádkách se stále častěji pěstuje vinná réva , ať už jsou to stolní odrůdy. Americké padlí jako nepřítel českého ovoce. Tam kde se nám padlí vyskytuje pravidelně ošetřujeme cca 2x ještě před květem, prvně. Víte, kdy vysévat ředkvičky?


Představíme vám nejčastější choroby vinné révy a poradíme vám, jak proti těmto chorobám účinně bojovat. Zlikvidovaly je nemoci, jako lidi mor, a nebylo proti nim pomoci. Pokud prší a je teplo, přidáme další postřiky dokud nezačnou bobule měknout. Je-li vhodné počasí pro choroby, ošetřujeme , i když hrozny zatím vypadají zdravě.


Jak pěstovat révu vinnou na zahrádce, kde a kdy ji vysadit. Bývá to obyčejně v době, kdy v přírodě kvete bez černý. Proti vrtuli ošetřuje - me vždy dvakrátve čtrnáctidenním intervalu. První postřik načasujeme za dnů po začátku náletu tohoto škůdce.


Každoročně se na ovocných. V červnu vyžaduje réva vinná zvýšenou pozor- nost při chemické ochraně. Nejprve, obyčejněza- . Většina výsadeb révy vinné v zahradách je směrována na samozásobení stolními. Musíme pamatovat na to, abychom kolem plotu mohli ošetřit listovou plochu, projít s. Ve výjimečných případech, kdy oplocení hraničí s volným prostranstvím, . Pokud musím ošetřovat zvlášť, jaké nechat prodlevy mezi jednotlivými postřiky ? Nevíte jaká odrůda vinné révy je vhodná pro pěstování na zahradě? Ošetřování révy v prvních letech po výsadbě.


Vinnou révu nelze pěstovat kdekoli. Je to teplomilná plodina, velmi záleží na typu půdy, . Kde se tady tato zákeřná choroba vlastně vzala a jak se proti ní dá bránit? Dodnes platí, že iodium, nebo správně česky padlí révové, patří mezi hospodářsky nejhorší choroby révy vinné. Vinici ošetřujte přesně dle stanovených agrotermínů, nezávisle na indiciích.


Ochrana není jen aplikace postřiků. Naše prostokořenná (s holými kořeny) sazenice révy vinné : Důležitá informace: Půda, do které budete sázet, by ideálně alespoň rok neměla být ošetřována žádnými herbicidy. Sazenici pak opět celou zahrňte hlínou jako při výsadbě. Máte krásný vinný sa který Vám napadla plíseň?


V nejrizikovějším období kolem květu révy je vhodné ošetřovat v závislosti. Postřik proti plísni révové.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky