pondělí 26. září 2016

Kaly pěstování v záhoně

Oblíbené pokojové kaly prodělaly po ústupu z výsluní znovuzrození. Bílá pokojová kala (Zantedeschia aethiopica) se pěstuje pro zimní řezané . Kaly jsou vyhledávané pro své nádherné květy se zajímavě tvarovanými, velkými toulci. Mnozí lidé si při pěstování kaly představují nádherné svatební kytice z kaly a stále se diví, proč jim rostlina. Letní kaly na záhoně.


Při pěstování kaly se musí pěstitel obrnit trpělivostí.

Od poloviny dubna můžeme narašené hlízy vysazovat na záhon do hloubky - cm . Po dlouhá desetiletí se kaly pěstovaly i jako pokojové rostliny. Můžeme je vysadit i na slunném místě volně na záhon , kde se vyvíjejí rychleji . Pěstování kaly může na první pohled vypadat složitě, ale není tak náročné. Dá se ale s úspěchem pěstovat také v našich podmínkách-na. Dobrý den, už několik let pěstuji kaly na běžném záhoně. Zálivka začíná, když rostlina vyrazí prvními oddenky.


Vyžaduje vlhké prostředí, takže půda v květináči nebo na záhonu by měla být stále vlhká. V bytě se rostliny pěstují u okna na jih či na západ.

Výborné je letnění na zahradě. S kalou se setkáváme hlavně v podobě řezaných rostlin. V nádobě nebo na záhonu ? Dají se ale pěstovat i na záhonu. Pokud nemáte zahradu s okrasnými záhony , kam byste kaly zasadily, pak je možné je pěstovat i ve vhodných . Jedná se o letní kaly , které můžete . Na jaře jsem dostala hlízy kaly , vysadila jsem je a potom jen obdivovala nádherné květy.


Vytvořte si stylový záhon ze starých cihel (video). Pěstuji kaly již několik let, vždy je na podzim vyndám ze zemi a dám do. Vysazujeme je na jaře do květináčů, nebo přímo záhonů , kde vykvétají v létě. Kaly podrodu aethiopica již pěstovaly naše prababičky za okny v místnostech.


Jsou pěstitelsky nejméně náročné a potřebují více vody. Vedle druhu s čistě . Věřil jsem,že se ozve někdo další,kdo pěstuje kaly volně na záhoně. Rostlina pochází z jižní Afriky a velmi dobře se jí daří na plném slunci nebo v polostínu.


V létě je možné pokojovou kalu umístit také venku. Kala vyžaduje zálivku v .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky