pátek 30. září 2016

Kdy přesadit palmu konopnou

Jenže doba, kdy opět zaboříme ruky do hlíny, se blíží. Z předpěstovaných sazeniček můžeme po otužování přesazovat do volné půdy saláty, zelí a kedlubny. Přesadit do záhonu se dají saláty, zelí, kedlubny (pokud je dáváte ze sazeniček).


Zasít můžete hrách a veškeré košťáloviny. Sazeničky ale radši .

Bramborám se daří v blízkosti kedlubny , kukuřice či špenátu, naopak. Vaši péči už vyžadují zazimované muškáty, které je třeba přesadit a . Za 7–dní mají rostliny rozložené děložní lístky a přesazují se do sadbovačů nebo květináčů. Dnes, kdy máme zeleninu dostupnou celý rok, se. Jedna z prvních zelenin, kterou můžeme na jaře sklízet, je kedlubna.


Kdy kedlubny sklízíme? Vegetační doba raných .

Předpěstování zeleniny se nejčastěji týká salátů, kedluben , zelí, brokolice, celeru ,. Usnadní vám práci při přesazování a nepoškozují kořeny. Právě březen je měsícem, kdy začneme ze semen předpěstovávat většinu sazenic. Jakmile jsou rostlinky silné a začínají růst do výšky, přesaďte je do.


Připravíte se ale o malý zázrak, kdy se z drobného semínka vyklube pěkný. Z dalších plodin si můžete předpěstovat třeba saláty, kedlubny nebo květák. Když mají rajčata a papriky dva lístky, přesaďte je do většího . Výsev salátů a kedluben.


Vzrostlé sazenice kedluben přesaďte na stanoviště do sponu asi třicet centimetrů. Pro předpěstování jsou nejvhodnější rašelinové . Ze sazenic si vyberte kedlubny rané, které budete mít poměrně brzy ve stavu, kdy je bude možné konzumovat. Určitě si také předem rozmyslete . Z těchto rostlin přesazujeme jen hlávkové zelí, kedlubny a saláty.


V máji nás čeká už jen přesazování všech rostlinek, které nám na okenním . Zalívám přiměřeně a přibližně v polovině dubna přesazuji do záhonků zakrytých fólií. Pozor, kedluben nesnáší horko, takže je lepší ho zasadit do míst, kde bude .

Neustále je co sít, sázet, přesazovat , hnojit, sklízet, uklízet a chystat. Majitelé vytápěných skleníků nemají volno ani v lednu, kdy ostatní. U brukvovité zeleniny vyséváme květák a kedlubny k rychlení.


Při každém přesazování zkracujeme rostlinkám kořínky asi o jednu třetinu až polovinu. Kedluben chutná košťálová zelenina kedluben , gigant, bílý kedluben , červený kedluben ,. Při přesazení by měli mít rostlinky aspon lístky. Pokud se při jednocení poškodí kořen salátu, kedlubnu , póru, . Přesaďte pokojové rostliny, potřebují pouze o centimetr až dva větší. Vysazujte ven kedlubnu , hlávkové zelí, kapustu, vysévejte ředkvičky, . Lobelka, petúnie, hledíky, macešky – předpěstováváme si sazenice, kdy malá semínka sejeme do. Kedlubna Gigant - vyséváme během března a opět po vzejití přeneseme do . Přesazování jahod nechte optimálně na září, kdy probíhá i výsadba.


Vzhledem k málo objemnému kořenovému systému, který není ani moc hluboký, stačí vzít . Koncem dubna se sazenice celerů přesazují na pěstební záhon ve sponu až x cm. Přednostně přichází v úvahu hlávkový salát, kedluben a květák. V posledních březnových dnech, kdy se začínají tvořit hlávky, dopřejte . Ihned po likvidaci okurek můžeme na jejich místo přesadit k rychlení chryzantémy , které. Aby nám salát a kedluben nenarostl do konzumní velikosti najednou, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky