čtvrtek 29. září 2016

Kdy postrik na ruže

Mar Ovšem pokud ji poznáte blíže, můžete na ní vyzrát…. Poznámka: Jabloně rodí (vytváří plodonoše) na krátkém, středním nebo dlouhém. Provádíme po ukončení řezu výchovného, kdy stromy prakticky došly do plné plodnosti.


Střídají se špatné roky, kdy jsou mšice úplně všude, následované roky s. Těsně po odkvetu jádrovin ošetřujeme jabloně proti tzv. Dec Jablka se dostávají na zahrádkách opět na výsluní.

Proto hned v časném jaře používáme předjarní postřik , který. Může napadat jabloně již před květem, v době květu i po odkvětu, kdy květy i mladé plody odpadávají. Sep JÁDROVINY ( jabloně , hrušně). Základní postřik je nutný u odrůd náchylných k chorobě na počátku rašení pupenů (možno 20. června (nutno upřesnit dle signalizace), kdy alespoň tři noci za sebou je teplota stupňů C. Květopas jabloňový působí výrazné škody zvláště při malé násadě květů, kdy dále.


Sady je možno chránit insekticidy, postřik se provádí před rašením pupenů, kdy zasahuje přítomné samičky ještě předtím, než mohou naklást vajíčka. Těmito přípravky se ošetřuje na jaře před rašením pupenů a postřik hubí přezimující. Významné kladení vajíček nastává v období, kdy je silný nálet dospělců a . Feb Později citlivě okartáčujeme jejich seschlé zbytky.

Na stromech přezimuje mnoho škůdců, . Postřik proti přezimujícím škůdcům. Přichází také čas na předjarní postřik proti přezimujícím škůdcům. Na začátku jara se probouzejí nejen ovocné stromy, ale i škůdci a choroby, které. Na jaře ohrožuje jabloně řada listožravých škůdců.


Důležitý je důkladný postřik , doslova omytí stromů, kdy kapalina stéká po větvích. Jabloně a hrušně jsou v ovocnářství i zahradní architektuře jednoznačně . Zda je první postřik jen na strupovitost a padlí a kdy se začne stříkat proti havěti. Ano, oba současně v jednom postřiku. Mísí se v ředěném stavu. Do postřikovače dáte do poloviny . May Na zpomalení rozkladu listů má velký vliv i obsah mikroorganizmů a žížal v půdě,.


Tyto přípravky jsou dobře využitelné v raných fázích vegetace, kdy ještě . Apr Z biologických přípravků můžeme použít k hubení přezimujících vajíček mšic předjarní postřik olejovými přípravky. Na kolonie dospělých mšic . Ideální doba, kdy s tímto úkonem začít, je začátek února až března. Na podzim ovocné stromy také hojně zaléváme a nezapomeneme provést.


Feb Předjarním postřikem ničíme všech škůdců přezimujících na.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky