středa 28. září 2016

Libeček pěstování v nádobě

Stín či polostín je vhodný pro mátu, šťovík, kerblík a libeček. Letos bych vás chtěl uvrtat do pěstování ovoce a zeleniny přímo na balkoně či terase. Papriky jsou na balkoně něco jako rajčata, akorát to nejsou rajčata.


Již roky vydržel na balkoně i celou zimu a stříhám ho již . Libeček není na pěstování nikterak náročný. Pěstovat jej můžeme ze semen (výsev v březnu přímo na zvolené stanoviště), nebo ze .

Umístění: Do hlubokých velkých nádob na balkon a terasu. Na zahradě pro vysoké nároky na živiny je výhodou umístit na záhon s trvalkami. V zahradě poroste libeček bujněji (dorůstá výšky až metry), ale pěstovat jej můžeme i na balkoně.


Lépe se mu bude dařit, když ho místo do . Na jednom místě na zahradě může libeček zůstat několik let. Postavte si bylinkovou zahrádku na balkoně nebo kupte květináče a. Nenáročná je petrželka, libeček , které můžeme pěstovat v kuchyních . Výsadba bylinek na balkoně už rozebírají maminky na webu eMimino.

Podívejte se na jejich. To znám…chtěla jsem takhle pěstovat libeček. Z moderní kuchyně se libeček lékařský trochu vytratil, naproti tomu ve středověku nechyběl v žádné.


Zkuste jej také pěstovat na balkoně. Pro pěstování rajčat na balkoně je třeba použít větší nádobu. Protože se čerstvý libeček v obchodě těžko sežene, je dobré ho pěstovat na zahradě nebo v truhlíku na balkoně. Doma se mi jeho pěstování nepovedlo.


Získáte výborné koření, ale hlavně ohromnou léčivku. Jde navíc o přírodní afrodiziakum, takže . Na jihovýchodně a jižně orientovaném balkonu pěstujeme vedle. Bylinky - pěstují se hojně nejen na zahradě, ale i na balkóně. Na každé zahrádce se dříve libeček lékařský pěstoval jako velmi.


Jak pěstovat libeček lékařský. Levisticum officinale -. Na co si dávat pozor. Ahoj, dá se pěstovat libeček v květináči i třeba na balkoně v paneláku?


Doma ho hodně používáme, je to skvělá náhrada magi.

Jenomže už za něj nechci . OBI Vám na této stránce poskytne rozsáhlé informace a tipy okolo pěstování.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky