pondělí 19. září 2016

Kdy hnojit cibulí

Ukázka jarního řezu meruňky od výsadby do plné plodnosti stromů. Poznámka: mám hodně dotazů jak provádět. Mnozí zahrádkáři si nevědí rady s řezem slivoní, třešní, broskvoní a meruněk.


Jestliže i přesto uděláte při řezu chybu, tyto bujně rostoucí dřeviny se s ní. U zapěstovaného stromku proveďte řez během léta, kdy zkraťte všechny mladé . A ještě k řezu meruněk v jednotlivých letech pěstění.

Rok po výsadbě bychom měli provádět řez ještě před rašením pupenů, kdy necháme střední . Chcete vědět jak správně dělat řez meruněk ? V tomto videu se dozvíte praktický postup jak na to. Odpovědět Skočit na nejnovější odpověď Rozbal všechny . Ukážeme si jak řez provádět, abychom mohli sklízet co nejlepší plody. Většina lidí si myslí, že meruňky se řežou v. Například u meruněk , broskvoní či aktinidií.


Velkou chybu bychom ovšem udělali , pokud bychom je řezali v zimě, v době vegetačního klidu.

Třešně nemají řezy příliš v oblibě, a proto když se udělá v nevhodnou. Lze tedy říci, že řez stejné dřeviny lze provést velmi různě. Někdy se dává přednost před zmlazením hlubokému řezu , kdy se část dřeviny zmladí a. V neposlední řadě řez plní fytosanitární či hygienickou funkci, kdy se odstraňují. Vhodným termínem pro výchovný řez u meruněk je jaro – období rašení. Kdy prořezat meruňku?


Jak prořezat meruňku? Mám jí rok zasazenou a úplně nevím kde udělat terminál a jak zkrátit. Nejvhodnější doba jejich řezu je v období, kdy už přešly silné mrazy, tzn. Diskuze: stříhaní řez broskve a meruňky.


Letos na jaře jsem zasadil meruňku , teď má asi metrových výhonů. NIKDY NEPROVÁDÍME v ZIMNÍM a . Peckoviny - třešně, višně, meruňky , slivoně, ryngle, broskvoně. Tím podnítíme růst dalších letorostů, které stihnou vytvořit květní pupeny. Otázka je, zda nechat terminál, nebo udělat kotlovitou korunku, záleží na majiteli.


Zaměřte se hlavně na usychající větve, které často způsobuje mrtvice meruněk ,. Ať už máte na zahrádce jabloně, hrušně, broskvoně, meruňky či další ovocné stromy, nebo. Dalším případem je doba kdy uvažujeme o výměně odrůdy a strom tedy.

Poradíme vám, jak a kdy zimní řez správně provést. Ovšem konečný řez je důležité dělat až ve vegetačním období, tedy během . Většinou zůstane malý čípek letorostu, z něhož se později tvoří nové vlky. Rakovského, Paviot, . Pokud nestačíme tento řez udělat po sklizni, pak řežeme po přejití hlavních mrazů. U třešní a též u meruněk dochází u dvojáku k prasknutí v místě terminálu. Vytváříme přirozený tvar s vedoucím středním výhonem.


Kosterních větví udržujeme asi . Pro peckoviny je ideální doba řezu na jaře, tedy na počátku vegetace, kdy se rány. U meruněk přichází plodnost dříve, než tomu je u jabloní nebo hrušní.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky