úterý 13. září 2016

Kvalitní brambory na uskladnění

V každém regionu se pěstují krajové odrůdy typické pro danou lokalitu. Zimní stará odrůda, pochází pravděpodobně z Anglie, nebo Francie. Jaderničky se používaly a někdy ještě omezeně se používají jako podnož pro štěpování jabloní. Barevná mutace odrůdy Jonagored. Tak jako všechny mutace základního druhu Jonagolplody jsou chuťově velmi dobré, kvalitní.


Patří mezi kvalitní raně zimní odrůdy.

Jablka této odrůdy mají zelenožlutou a červenou krycí barvu. Jonagold má několik barevných klonů, jako jsou například Jonagored a . Odrůdy jabloní - stolní: ´Kalvil bílý zimní ´, ´Grávštýnské´, ´Car Alexandr´,. Jabloně - vedlejší odrůdy : ´Parména zlatá zimní ´, ´Jesenická reneta´,.


Ontario´, ´Coxova reneta´. Poznámky: Pozdně zimní , velmi úrodná kvalitní odrůda bez zvláštních nároků na podnože. Nevyžaduje chemickou ochranu fungicidy.


Pokud jste nestihli zimní řez koruny, nezoufejte, některé úpravy můžete.

Jednotlivé odrůdy jabloní potřebují specifické přístupy k řezu, navíc existuje. V této době vždy zachováváme dostatečný počet květních pupenů pro kvalitní sklizeň. Celosvětově je pěstováno velké množství různých odrůd jabloní. Podle doby zrání můžeme odrůdy rozdělit na jarní, podzimní a … ( ZIMNÍ ). Pochází z Německa a za poměrně krátký čas se stala oblíbenou a žádanou nejen . Raně zimní odrůdy jabloní. Vlastnosti odrůdy jabloní a jablek Angold.


Zařazení: zimní odrůdy jabloní. Obě odrůdy mám, ovšem ochutnal jsem pouze Ligol. Vitos ještě nezarodila.


Ligol má výbornou chuť, je to v Polsku velice žádaná odrůda, osobně však nemohu . Plody kvalitní zimní odrůdy hrušně Nela dosahují konzumní zralosti v lednu až únoru. Mezi nejkvalitnější zimní odrůdy jabloní patří Topaz. Je to podzimní až ranně zimní odrůda. V Polsku se rozšiřují ještě více vybarvené mutace této odrůdy pod názvy . Vypěstujte si zajímavé a chutné odrůdy jabloní z naší nabídky.


Kvalitní plody jsou jen na mladém dřevě.

Liší se od ní větší velikostí. Jabloň BOHEMIA RED je kvalitní , zimní odrůda.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky