úterý 13. září 2016

Klokočí keř na prodej

Velmi oblíbený keř rostoucí i volně v krajině vytvářející plody, z kterých se dříve vyráběla bižuterie. Nezvyklé plody ( oříšky) ve větru klokotají ve svých obalech - lampioncích. Dříve hojná dřevina, nyní zařazena mezi ohrožené druhy naší flóry. Semena klokoče byla používána k výrobě růženců, korálů, náramků. Jedná se o keř nebo menší strom, dorůstá od do m. Staphylea pinnata, K. Má rád slunné polohy a chráněné stanoviště, vlhko, vápenité, . Vzrůstem podobný bezu černému.


Prodej pěnišníků 89Kč kus za letou rostlinu. Prodám sazenice aronie, jeřabiny černé. Tento náš domácí keř z mnoha lokalit již úplně vymizel a tak dnes málokdo . Keře dorůstají výšky - 5m.


Listy jsou opadavé, lichozpeřené. Vyhovuje mu vlhká zásaditá půda bohatá na živiny na plném slunci. Množí se semeny sbíranými v . Další vhodný termín expedice prostokořenných keřů je koncem března a počátkem dubna.


Přesný termín od kdy budou sazenice k dispozici je závislý na počasí . Roste jako vzpřímený keř nebo stromek . Kvete v květnu a červnu. Vše pro pestré a živé zahrady, jedlé, voňavé a pestré keře. Je původní v Evropě a Asii, v ČR je. Albizia julibrissin Vzácná forma perské akácie tvořící nižší strom nebo keř. Dosahuje do výšky 5m a šířky 6m.


Je to škoda, protože tento nenáročný keř pěkně kvete a zajímavá semena se. Klokoče jsou hezky tvarované keře , které se bohatě rozvětvují už těsně nad zemí. Klokočí je známé díky písničce, ale klokoč je keř poměrně neznámý. Tento opadaný keř až stromek je zařazen do ohrožených druhů.


Klokoč kvete v květnu a červnu bílými až narůžovělými květy. Jeremiáš – starozákonní prorok 161. Zahradnictví v Klokočí.


Keř , na němž klokočí roste, se jmenuje klokoč zpeřený. Jeho plody jsou takové lampionky – podobně jako na mochyni, takzvané židovské . FOTO, STAPHYLEA pinnata, KLOKOČÍ , keř ozdobný květy a plody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky