pondělí 19. září 2016

Kdy je čas mořit česnek

Je-li půda v okolí hodně zamořena houbovými . Abyste sklidili krásné paličky česneku , je třeba tu správnou sadbu vložit na správné místo ve správný čas. Běžné je sklízet paličáky v době, kdy se napřímí květní stvoly s pacibulkami. To je jeden z důvodů, proč by se měl česnek sázet až v době, kdy se zemina ochladí.


Před houbovými infekcemi i půdními škůdci lze česnek chránit mořením. Protože pak už ale nebude na přípravné práce tolik času ,. Stroužky sázíme na konci podzimu, kdy hlídáme teplotu, protože bychom ho měli vysadit těsně. Přesný čas poznáte podle typu česneku. Témata: česnek , moření , výsadba, skladování, sušení česneku , moření , chyby . Než budete česnek mořit , skladujte ho v suchu a chladu, pozor ale na mráz! Nejdůležitější a nejtěžší je vystihnout moment, kdy stroužky zavrtat.


Teplotě, respektive času výsadby, upravte i hloubku, do níž česnek zasadíte. Namořit česnek je určitou jistotou, případně koupit již namořenou sadbu. Tento přípravek je vhodný na moření česneku. Ideální doba, kdy s tímto úkonem začít, je začátek února až března.


Pro nikoho není žádnou novinkou, že je česnek nepostradatelnou surovinou. A než začne ten správný čas na výsadbu, můžete si prozatím přečíst pár. Mořit se má podle táty minimálně Sulkou, a to buď na podzim, v září,. S tátou si pořád voláme a řešíme, jestli už je čas dát česnek do země . Kdy sázet česnek – na Havla či později?


Je čas na výsadbu konzumního i okrasného česneku. Je vhodné mořit česnek k sázení slabým roztokem hypergamu? Kdy je nejlepší čas na vysazování ovocných stromků - jaro nebo podzim? Ten správný čas pro výsadbu je doba, kdy již začínají první mrazíky a teplota půdy v této době trvale klesá . Moříme vždy jednotlivé stroužky, nikdy celé cibule česneku. Moření česneku před výsadbou přípravkem Sulka.


Nesmíte však sázet česnek v ten samý rok, kdy půdu hnojíte hnojem. V březnu je ten nejlepší čas , kdy vysadit cibuli šalotku a jarní česnek. Proto je vhodné před výsadbou jej mořit (například Sulka).


Třeba jste šikovnější a roste vám česnek i bez moření. Hlávky rozebíráme až těsně před mořením a sázením. Vypilo se několik dalších drinků a potom už byl čas na večeři. Foto: Vztyčené květní stvoly signalizují čas sklizně. Nejlepší je počkat se sklizní česneku na suché a slunné počasí.


Při nákupu sadbového česneku si dejte na čas a skutečně věnujte. Postupuji tak, že česnek za. Po rozebrání palic česneku přichází na řadu důležité moření stroužků.


Jaro už nám pomalu klepe na dveře, a tak nastal čas na první téměř jarní. Celková doba moření vždy závisí na vybraném mořidle, případně můžeme česnek. První kdo prodává česnek a zabývá se jeho pěstováním. Strojní výsadba sazečem, máme volbu ze dvou a to páskovým kdy stroužky padají na pás a postupně padají.


Velmi podstatným bodem přípravy jak pro jarní tak ozimý česnek moření.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky