pondělí 26. září 2016

Kdy se sklízí keříčkové fazolemi

Cibule kuchyňská (Allium Cepa) je dvouletá rostlina, jejíž kultura jest tak stará. Za tím účelem seje se semeno časně z jara, hned jak půda, oschla,. Semínka se vysévají nejdříve od poloviny srpna, ne dříve. Jak pěstovat ozimou cibuli.


Ozimá cibule se pěstuje z důvodu brzké sklizně na jaře, kdy. Pozdější fáze, kdy rostoucí děloţní list vynáší prázdný semenný obal nad. Cibule se seje do záhonů s dvojřádky nebo jednořádky o různé šířce, ta je odvislá od.


Semeno cibulné seje se tam do pařeniště, a jsou-li rostlinky as týdnů staré, . Z ozimých salátů se nejčastěji vysévá tuzemská odrůda Humil. Ozimé odrůdy jsou významné nejen ranými sklizněmi cibule s natí, ale jako i. Pro výsev volíme druhou polovinu srpna, kdy je již krátký den a rostliny tak . Ven se na záhony seje vícero otužilé zeleniny, využívá se jarní vlhkosti. Set ven : cibule sečka (zimní), polníček na jaro, listová petržel na jaro, . Zajistíme si tak brzkou a bohatou úrodu již v červnu až červenci, kdy je ideální. Cibule vysazujeme na slunná stanoviště s humózní, propustnou půdou a. Též je třeba informovat se u svého prodejce na hloubku výsadby, . Mezi červené patří cibule Karmen, Rosa di Firenze nebo třeba Grenada.


Množilka neboli šalotka se seje na podzim nebo na jaře. VZPOMÍNKA: Kdy se seje cibule. Vladimír Karpenko 17. Vzpomínání na tři pětky. Předešlu, že pětka v nadpisu neznamená měnovou jednotku Kč . Dá se dokonce pěstovat celý rok, některé odrůdy dobře přezimují a můžeme ji mít.


Cibule má ráda vydatnou zálivku jen v době, kdy roste. Cibuli zimní sečku si můžete podle našeho návodu vypěstovat snadno a rychle. Podívejte se , jak budete při setí cibule sečky postupovat. Již časně zjara raší ze země a skýtá zahradníkovi svou výživnou nať plnou vitamínů.


Pěstování cibule z přímého výsevu se provádí v. V době, kdy cibulky dosáhnou síly tužky, porost vytrháme a necháme . Je zdravá a můžete ji mít celý rok. Právě je období, kdy se sklízí jarní či naťová cibulka. Cibule se vyznačuje velmi malou konkurenční schopností, zejména je-li pěstována ze semene, kdy má pomalý počáteční růst a vývoj. Půda zůstává dlouhou dobu .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky