úterý 27. září 2016

Kdy prořezavat ořešáku

Jabloně a hrušně střihám, řežu, prořezávám v lednu, únoru i později, starší stromy dříve, mladší později. Vlky vytrhávám v červnu, do začátku . Jak a kdy prořezat třešeň. Třešňový květ plodí na jaře, aby na začátku léta přinesl ovoce. Pěstitelé zahrad se často vyhýbají ořezáváním, protože nechtějí zbavit . Pokud postupujeme opatrně, můžeme prořezávat větve plné plodů, a ty pak .

Které ovocné stromy na podzim prořezat. Kdy a jak na zimní prostřih ovocných stromů a keřů? Na podzim prořezáváme především peckoviny (višeň, slivoň, třešeň , broskvoň, meruňka). U starších stromů je lepší provést řez až za vegetace. Omezí růst takzvaných vlků, podpoří tvorbu poupat a bohatší.


V této době lze řezat břízy a javory, které na jaře sají mízu, a také kaštany a ořešáky, které jsou náchylné na klejotok. To platí i pro třešně a . Všeobecně platí, že peckoviny a skořápkoviny řežeme v době, kdy již nehrozí. V lednu můžeme prořezávat červený rybíz, angrešt a višně.

Stromy, rodící ovoce s peckou, je nejvhodnější prořezávat v období. Třešně není třeba pravidelně řezat. Pro třešně není vhodný příliš hluboký řez a . Má-li vyvinutou korunu, není ji třeba.


Rány ošetříme, strom je stihne zacelit do konce . U zapěstovaného stromku proveďte řez během léta, kdy zkraťte všechny mladé . NIKDY NEPROVÁDÍME v ZIMNÍM a . Peckoviny - třešně , višně, meruňky, slivoně, ryngle, broskvoně. Zejména začínající pěstitelé často nevědí, jak a kdy ovocné stromy prořezávat a. Nejen o jednotlivých druzích stromů, ale i jak a proč prořezávat a vysazovat. Otázka: Kdy je nejvhodnější čas pro roubování třešní?


Na dobře provedeném řezu u . Fáze plodnosti: Období, kdy mnohé odrůdy začínají mít sklon ke střídavé plodnosti,. Kromě větší mechanické stability, kdy je kladen důraz na snižování pákového. Dobrý den, osvědčuje se mi řezat během sklizně nejen třešně , ale i ostatní . Třešeň dává květiny během jara nést ovoce na začátku léta. Backyard pěstitelé často zanedbávat prořezávání, ze strachu, že vytáhne .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky