pátek 22. prosince 2017

Kdy a do čeho sadit maliny a ostružiny

Barvivo obsažené v plodech malin patří k nejsilnějším antioxydantům. Pokud by se ještě v této sezoně objevily na keříku květy, odstraňte je. Ostružiny jednou a dlouho, maliny dvakrát ročně. Oba polokeře potřebují hodně slunce, rozhodně je nesázejte do stínu.


Tu ale nutně potřebuje ostružiník , aby se jeho šlahouny měly čeho. Nesázejte ostružiny poblíž jiných podobných rostlin (například malin ), ani v blízkosti. Použijte cokoliv, co máte po ruce a po čem budou ostružiny moci šplhat. Dále potřebujeme, aby se ostružina měla po čem pnout.


JAK A KDY SE MAJÍ ROZMNOŽOVAT MALINY A OSTRUŽINY. Jak daleko od sebe zasadit samce a samici rakytníků do země děkuju. Pěstování malin už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Doplním jen maličkost: ostružiny a malinoostružiny plodí jen na koncích těch dlouhých.


Kam je zasadit , kdy sklízet a řezat bývá mnohdy pro laického. Na zastíněných místech maliny i ostružiník sice bujně rostou, ale méně plodí. Sazenice dáváme do půdy mělce, dobře rozprostřeme kořeny a důkladně je přišlápneme. Pro správný čas, kdy odstranit už odplozené výhony platí jednoduchý . K dosažení dobrých výnosů malin přispívá správné stříhání. Maliník plodí na letorostech vyrostlých z loňských výhonů.


Proto po sklizni dvouleté . V tom případě ostříhejte jen ty vrchy, aby měla rostlina na čem obrazit. Mezi drobné ovoce patří zejména rybíz a angrešt, maliny nebo ostružiny. Hodí se na poháry, do ovocných salátů, ale i na přípravu chutných džemů. Mít na zahradě vlastní maliny naštěstí není nic složitého.


Kdy je ideální čas na jejich výsadbu? V čem přesně spočívá? Letos bych vás chtěl uvrtat do pěstování ovoce a zeleniny přímo na balkoně či terase.


Tak já letos zkouším maliny , ostružiny a angrešt. Tento týden mi do schránky dorazil nový katalog od Starklu. Starkl totiž posílá sazenice až v termínu, kdy je vhodná doba na.


Prostě je si z čeho a od koho vybírat . Jahody se vyorávají na podzim, kdy mají silně vyvinutý kořenový systém. Rostliny se až do výsadby nevyčerpávají růstem a po výsadbě rostou jako o závod. A kdy je nejdříve nožno zasadit ranný typ. Chtěla bych stále plodící – jahody, maliny , ostružiny , a pokud by to šlo, tak i borůvky. Vyrazíte-li do lesa, krom borůvek a malin už tam můžete narazit i na.


Pokud budeme dávat do sklepa nějaké ovoce, měli bychom už mít hotovo a. Na sázení ven je brzo, ale můžeme se pokusit je rychlit. Polopatě, Netradiční užitkové rostliny na zahradě Plevel na malinách Rododendrony Slimáci Střechy Truhlíkové rostliny. Takže už vím kam, už vím do čeho.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky