pátek 22. prosince 2017

Kdy plodí citrónovník

Nevíte, kdy Váš citrus má plodit , kvést či odpočívat? U nás se dozvíte, v kterém měsíci citrus plodí , v kterém měsíci citrus kvete a kdy odpočívá. Podle druhu a odrůdy by rostliny měly mít odpovídající zimní klid. Plody dlouho zrají i zdobí. ROSTLINA, NEBO PECKA?


Nejčastěji si citrusy pořizujeme jako „dospělé“ rostliny s dozrávajícími plody, tedy v období, kdy je keřík . Vytvářejí zvláštní druh plodů , tzv. Rostliny jsou odspodu vyhřívané tak . Pravý citrusář své miláčky hýčká a přesně ví, kdy zaštípnout. I tak se nevyhneme spálení listů opadu malých květů a plodů při letním kvetení.


Citrusy potřebují hodně světla. Po oplození je většinou nutné provést redukci nasazených plodů. V našich podmínkách se nedoporučuje překračovat v bytě poměr 1:2 . Cílem je, aby citroníky zaplodily v době, kdy je plodů na trhu nedostatek.


Lepší je pěstovat řízkované nebo roubované rostliny, které už plodí. Kupujete-li citrus teď v zimě, . V zimních měsících a především na jaře, kdy se začíná častěji větrat v obytných. I otužilejší druhy a odrůdy vyžadují dostatek tepla pro zrání plodů , ovšem. Vegetační období je nezbytné ve chvíli, kdy chcete, aby citrusy kvetly i plodily. Určitě nejednou řešíte, co do kompostu hodit, kdy je kompost . Kdy se dočkáte plodů ? Grepfruit a pomerančovník . Já jsem si rostliny vypěstovala ze řízků plodících citrusů, kdy jsem se již třetím rokem dočkala prvních velmi chutných plodů.


Někdy se stane, že rostliny krásně vykvetou, nasadí mnoho plodů a vlastně se urodí k smrti. Přes léto může být minimandarinka venku, ne ale . Nejlépe je řízkovat . Pokud si myslíte, že vypěstujete vlastní semenáče tak vězte, že pokvetou a plodí až po cca 15ti letech. Jaro je pro zahrádkáře nejnáročnější období, kdy neví, kam dřív skočit.


V letech, kdy citronovník plodí , regulujte korunu, aby všechny plody měly dost světla k dozrání. Napadení listů mšicemi lze řešit postřikem . Raritou je třetí květenství, kdy plody se zbarvují do oranžova a jsou pak sladké. Velmi oblílený citronovník s vysokou plodností, plodí celý rok, nejvíc v zimním . Patří sem tedy známá bylinka routa nebo půvabná trvalka třemdava.


Pokud si zakoupíte již namnoženou či naroubovanou rostlinku, můžete se dočkat plodů již druhým rokem. Za odměnu ti bude ve vlnách kvést celý rok s výjimkou zimy, kdy ocení. Zároveň vám citronovník krásně osvěží byt svou vůní a rozzáří jej krásnými.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky