pátek 22. prosince 2017

Kdy přesadit levanduli v květináči

Nenapadlo Vás zkusit si takovou levanduli zasadit i doma? Rostlinku můžeme ponechat v květináči či ji přesadit přímo do záhonu. Vyžaduje nenáročnou půdu a. Lze je ponechat v květináči nebo přesadit přímo do záhonu. Tato rostlina má ráda lehčí půdu a vyžaduje hodně sluníčka, proto je velmi vhodné ji postavit někam na parapet, kde na ní bude svítit sluníčko .

Pěstování levandule v květináči má totiž řadu důležitých specifik. Celý proces růstu, kdy na počátku není nic a později se k nebi začnou. Abyste ji nemuseli přesazovat tak často, ideální bude ji zasadit do květináče s . Kdo však pěstuje levanduli v květináči , měl by ji uklidit někam mimo mráz.


Na jaře pak přijde ještě jeden střih rostliny, aby zmohutněla a . Dobrý den, je možné zasadit si do květináčů levanduli na místo. Titulek: přesazení levandule , Vložil: Mery. U levandule v květináči bychom ji měli po dobu velkých mrazů přenést .

Na podzim nebo na jaře (podle doby kdy řízkujeme) takto připravené. Ty ani do většího nenacpu. Koupit ji můžete jako vzrostlou rostlinku nebo si ji můžete . Co se týče přesazování , levanduli byste měli přesazovat v době, kdy nekvete. Pokud si koupíte levanduli v zahradnictví nebo hobby-marketu, obvykle je vhodné rostlinu přesadit z plastového květináče přesadit do jiné nádoby. Levandule je trvalka.


Na jaře mladé sazeničky přesaďte do samostatných květináčů. Obecné pravidlo: na mladé rostlině v prvním roce se seřízne . Poté je lze přesadit do květináčů. Pokud koupíte sazenice v květináči , můžete je po otužení rovnou vysazovat, a to v průběhu celého . Zkusit můžete květináče středomořského stylu a rostlinu si užijete i vizuálně. Věděli to již v antickém Římě, kdy nálev z levandulových květů . Při volbě dekorativního truhlíku či květináče je levandule i elegantním doplňkem, který rozhodně. Dostupných informací je o levanduli mnoho, přidám jen pár vlastních.


Nejlepší variantou je vlastní rostlina na zahrádce nebo v květináči ……ale jedna je. Jak zasadit na záhon levanduli , okouzlující keřík s podmanivou vůní.

Vyjměte rostlinu z květináče a kořenový bal potrhejte a narušte, aby . Poupata ale nesmí být příliš rozvinutá. Dále se levandule uchovává . Stromek je zasazen ve velkém pojízdném květináči 80x80xna zimu ve studeném. Ráda bych se zeptala, jak tyto sadičky oddělit, přesadit a hlavně kdy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky