pondělí 25. prosince 2017

Loupání dynovych semen

Jejich významnou složkou je často buk lesní. Jeden z nejhezčích ´Rohan´ s červeným , hluboce laločnatým listem , vypěstoval roku. Tvarový kultivar – jedná se o strom se sloupovitou korunou, často zavětvený až k zemi. V externím skladu (ks). Tento kultivar buku je sloupovitý se zvlněným okrajem listu.


Poloopadavý vzpřímený keř s nádherně tmavě červenými listy. Javor červený je jeden z nejkrásnějších velkých javorů vhodný do velkých. Fastigiata nebo také Pyramidalis je velmi elegantní strom sloupovitého růstu se. Buk Rohan Obelisk nabízí efektně vybarvené, opadavé listy s vykrajovanými okraji.


Existuje mnoho kultivarů - žlutolisté, červenolisté, převislé i sloupovité. Na intenzitě barvy přidává i to, že listy jsou lesklé. Na podzim se listy mění na žluto-oranžovo-měděnou barvu. Dawyck Purple má vzpřímený, sloupovitý růst, v prvních několika letech roste. Impozantní solitérní strom s ozdobnými červenými listy a elegantní korunou.


Středně velký strom s listy na podzim ohnivě červenými. Je to pomalu rostoucí strom. Fagus sylvatica Laciniata. Má vínově zbarvené listy , které proti slunci září červenými tóny.


Vzhledem k vysoké variabilitě zejména ve tvaru listů je značná nejednotnost v. Je červenou variantou základního druhu, sadovnicky ceněn právě pro svou barvu. Jedná se o velký strom úzkého sloupovitého tvaru s pyramidální korunou. Dorůstá výšky metrů a šířky m. Listy jsou tmavě červené , lesklé, na podzim se . Dále je v Plzni velice častý javor jasanolistý, který má členěné listy. Zlatavý sloupovitý buk (F.s. ´Dawyck Gold´) roste na náměstí Českých bratří.


Střídavě postavené, většinou celokrajné listy buků jsou na okraji zvlněné, na podzim. Fastigiata´ a ´Dawyck´ - úzce sloupovitého habitu, většinou až k zemi. Quercifolia´ - listy menší než . Koupil jsem si okrasný stromek fagus sylvatika s červenými listy. Má tmavě červené , lesklé listy , tvoří výrazný, barevný prvek.


Vaše cena: 52Kč. Pavle existuje dřišťál sloupovitého charakteru s červenými listy. Dřišťál Thunbergův list oranžově červený , trnitý, do cm.


Buk lesní purpurový list , sloupovitý růst. Stromy se zajímavým podzimním zbarvením listů. Nigra´) červené listy , výška v dospělosti 5-7m (Robinia pseudoacacia ´Frisia´).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky