Slupka je žlutá a loupat se nemusí. Dužina zralé špagetové dýně vytváří špagetová. Hokkaido, muškátová, máslová či špagetová – druhů dýní je mnoho a receptů z nich ještě více. Jak a kdy dýně vysévat a vysazovat? Myslíte, že to může být nezralé?
Jak bych poznala, že dýně ještě nejsou zralé. Správná dýně by při poklepu měla znít dutě – je to důkaz zralosti. Ty se pak podle vzhledu plodů a následného využití rozdělují na špagetové dýně.
Kdy a jak dýně sklízet? Také musíme dbát na to, aby byly naprosto zralé ! Japonska a mezi druhy dýně obecné má . Dýně právě dozrávají, čas sklizně je od poloviny září do poloviny října,. Jejich zralost poznáme podle toho, že začnou na rostlině vadnout listy a. Měli bychom vědět, kdy je třeba sklízet jednotlivé druhy dýní , cukety či patisony. Dýně špagetová – vytváří podlouhlé plody, které sklízíme postupně už od . Tomu jsem v kuchařce jednoduše předešla tím, že jsem všechny netradiční suroviny popsala, poradila vám, kde je sehnat, a ty nejsložitější postupy jsem nafotila . Přehledný návo jak poznat zralé dýně , jak je pak sklidit, usušit, omýt a uskladnit.
Dýně – a nemusí být mezi nimi jen hokkaido, ale třeba i špagetová nebo. Víte , kdy je pravý čas na sklizeň a jak úrodu správně skladovat? V posledních letech si dýně získávají stále větší oblibu.
Jak poznám, že je dýně zralá a mohu ji . Plody dorůstají velikosti mezi – centimetry, a zda je zralá , poznáme stejně jako u jiných druhů, podle toho, že má zaschlou stopku. Máslová dýně pochází z Ameriky, kde se nazývá butternut, v překladu tedy máslový oříšek, jemuž je svou jemně nasládlou chutí a vůní podobná. Tvrdá slupka odrůdy Stripetti Fochrání špagetovou strukturu dužiny a. Sklízí se ve chvíli, kdy stopka zcela zaschne, jen tehdy je dýně zralá. Skladováním si jejich sezónu můžete prodloužit až na druhou půlku zimy, kdy. Na tvaru u špagetové dýně moc nezáleží, její dužina se stejně rozdělí na vlákna.
Zralá dýně je na pohmat pevná a má sytě zbarvenou slupku. Muškátová dýně má barvu zaprášené oranžové, špagetová dýně je žlutá a podobnou barvu má i . Na podzim, kdy už téměř všechna zelenina končí, vrcholí sklizeň lahodných tykví. Navíc zralé dýně tohoto druhu jsou velmi dekorativní.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.