úterý 12. prosince 2017

Kopr zmražení

Mrazit ho můžeme buď celý nebo pokrájený. Snítky kopru vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zmrazit. Potom jej rozdrtíme . Nejprve zvažte, jak budete zmrazený kopr používat.


Dnes bych chtěl mluvit o tom, jak zmrazit kopr v mrazničce. Téměř ve všech pokrmech, ať už jsou připravovány podle receptů italským šéfkuchařem, nebo jde -li o . Kopr opereme a nasekáme. Vložíme jej do mikrotenového sáčku a uložíme do mražáku.


Takto uskladněný nám vydrží celou zimu. Uložit do Oblíbených Zapsat si . Jak mám zmrazit čerstvý kopr ? Já jsem ho zamrazil vcellku. Dal jsem ho do plastikových krabic od zmrzliny.


Vhodné je sušení i mražení. Umytou a otrhanou zelenou nať, ať již to byl kopr , petržel, libeček, bazalka nebo i celer,. Zmrazené válečky se zelenou natí se sice daly po vyjmutí z mrazáku . Při správném postupu si zmražené byliny zachovají svou barvu ichuť.


NEJLEPŠÍ BYLINKY KE ZMRAŽENÍ Petrželka, pažitka a kopr se ksušení příliš nehodí, . K zmrazení jsou vhodné : bazalka, brutnák, kopr , estragon, kerblík, levandule, libeček, majoránka, dobromysl, petržel, máta peprná, rozmarýn, šalvěj, pažitka a. Bylinkami velmi vhodnými k uchování pomocí mražení jsou např. Na jaře jsem zasel kopr. Zbytek přišel zmrazit , protože se záhon musel poryt. Podzimní vzrostlý kopr je nejlepší, protože není napaden mšicemi.


Mezi často využívané způsoby patří sušení či mrazení kopru. Toto je způsob, jak uskladnit kopr , aniž byste ho museli zamrazit v mrazničce. Od té doby, co to vím.


Krátkým povařením a následným vychlazením si zelenina při mražení zachová barvu i chuť. Je tedy velice důležité tento krok nepřeskakovat. Podobně se vyráběl též kopr v soli, červená paprika nebo houby. Nemalou úlohu hrajei psychologický efekt: spotřebitel pokládá zmrazené produkty za . Víte, že používání zmrazených bylinek namísto sušených nebo. V kuchyni se dá využít nať z kopru , ale i jeho semínka.


Dobrou zprávou je, že kopr vám vichřici v peněžence neudělá, je totiž poměrně levný. Dále, v závislosti na zvolené metodě zmrazení kopru : - nakrájíme. Potřebujete: balíček zmraženého lístkového těsta (plátků) 1g. Z něj pak vždy odlomíte nebo odříznete potřebný kus.


Zamražené bylinky vydrží několik měsíců, poté ztrácejí vůni a chuť. Mražení ve vodě: kopr. Například kopr a fenykl otrháváme od spodní části stonku, lístečky. Bylinky stačí dobře oprat, osušit, nasekat a zmrazit v zásobnících na led s trochou vody či . Výnosná odrůda s intenzivní chutí a vůní. Listy lze použít do salátů a pokrmů z ryb, pro . Nejlepší je kopr zmrazit , zachová své aroma.


Listy kopru dejte do nádobky tak, aby byla nádobka co nejvíc napěchovaná. Je potřeba mít plastovou nebo mělkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky