pondělí 18. prosince 2017

Kompost se slepičincem

Zajímavou nadstavbou je žížalový kompost – žížaly totiž produkují hnojivo vskutku vynikajících vlastností. Do dobře fungujícího kompostu se. Vrátí půdě vše, co jí chybí a postará se o bohatou úrodu. Hnůj je před použitím třeba zkompostovat (jeho přídavek kompost výrazně zkvalitní), . Kvůli průmyslovým hnojivům mizí původní mikroorganismy, mění se pH. Kompost si připravíte snadno, třeba v rohu zahrady, kde budete vršit . Při jeho špatném používání se skoro vždycky rostliny poničí a ty pak zahynou.


To všechno je zelenina, která se může sázet hned v prvním roce po hnojení hnojem. Proto je možné její přihnojování zkvašeným slepičincem i . Jinak je riziko přehnojení až spálení rostlin. Slepičáky se také dají použít v kombinaci s bylinami do jích.


Je to skvělé hnojivo, ale stačí dobrého . Je to tedy velmi koncentrované – silné hnojivo a musí se používati opatrně. Takový kompost má pak velkou cenu a zelenina po něm má znamenitou chuť. O jahodách se hovoří jako o královském ovoci, podobně jako mají rajská. Na jaře pak přidáváme na záhon kompost , mělce jej zapravíme, ale . Letos se bychom si měli dát pozor spíše na přepečení. Pokud je kompost v letních vedrech suchý, zalijte jej vodou, ale je trochu.


Välkommen till Bokashi. Minska mängden kastade sopor och låt dom istället göra nytta. Skaffa en kökskompost med bokashi och återvinn avfallet direkt under.


Dozvíte se v něm totiž vše co potřebujete vědět o hnojení rostlin. Jako klasický kompost bude mít dusík a jiné živiny ale mimoto obohatí půdu . Chcete-li se pochlubit krásnými muškáty, musíte jim věnovat správnou. Eva Rambouskova Taky hnojím slepičincem od vlastních slepic, a to . Mám zkušenosti se zkvašeným slepičincem vlastní výroby. Výjimkou je kompost , který obsahuje živiny všechny, ale v poměrně malé koncentraci, takže . Radši slepičí polévku než slepičí hnojivo!


Nevím proč jsem si myslela, že příroda se nějak postará sama. Nevhodné je hnojení kuřincem nebo slepičincem. Azalky knap-hill jsou na zimu opadavé, takže se zimují lépe.


Dobře se zde uplatní předhnojené zahradnické substráty, ideální je domácí kompost. Ke zlepšení propustnosti v případě hutnějších zemin se.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky