pátek 29. prosince 2017

Květina oxalis pestovani

Tato rostlina svými listy připomíná jetel, její listy mají však purpurovou barvu. Na svých dlouhých, tenkých stoncích nese růžové nebo bílé, drobné květy. Domovinou oxalisu je jižní Afrika a tropické a subtropické oblasti Ameriky, Asie ale i Evropy.


Možná kvůli její originální barvě nebo jednoduchému množení. A zmínili jsme už, že je skoro nezničitelná? Oxalis platí za nenáročnou a . Množení: rostlinu můžeme množit hlízky. Stačí je vyjmout z květináče a zasadit do nového. Hnojení: V době vegetace hnojíme každých dní standardním tekutým.


Má podzemní hlízky, ze kterých na stoncích vyrůstají intenzivně fialově zbarvené. Je pěstován především pro radost a jako symbol štěstí. Bývá i oblíbeným darem. Pěstování není vůbec náročné. Kdo by chtěl čtyřlístek pěstovat , měl by asi vědět, že jde o nenáročnou kvetoucí.


Konkrétně šťavel čtyřlistý je pěstován pouze jako ozdobná rostlina, . Jak druh pěstovat a množit. Vyplývá to již z předchozích údajů. Je třeba, aby stanoviště bylo slunné a suché. Nejlépe mírně či více svažité.


Pěstuje se tradičně v subtropech Evropy, Ameriky i Asie. Oficiální stránky firmy Lukon Glads s. Najdeme klidně i spousty druhů . Nákup, pěstování a prodej květin. Na sáčcích ale není návo jak tuto rostlinu pěstovat. Tmavorůžová varianta Čtyřlístku pro štěstí.


Mimořádně nenáročná a milá květina jak do záhonu, tak do květináče a truhlíku. Zdroj pinu ceskestavby. Pestovanie kaly: Prečo jej vädnú listy? Připěstování v pokoji můžete použít substrát určený pro pokojové květiny.


Původ: Chile a západní Argentina. Můžeme pěstovat jako pokojovou rostlinu. Cena s DPH: Kč s DPH  .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky