čtvrtek 14. prosince 2017

Kdy ostříhat odkvetlé narcisy

Co dělat s narcisy , když už odkvetly : Ustřihnout květ a pohnojit. Možná jste si všimli, že čím méně se narcisům věnujete, tím jsou krásnější a trsy . Také jste neodolali typickým žlutým malým narcisům v květináči a už si je. Pouze odstraňte stvoly s odkvetlými květy a ponechte pouze zelené listy.


A víte, že hodně podobných květinových darů vám může dělat radost nejen pár dní, kdy kvetou . Smutný je pohled na rozkřapané tulipány, zaschlé narcisy a odkvetlé trsy bledulí a krokusů. Jejich krása zdobí květinové záhony od časného . Někoho listy odkvetlých cibulovin iritují natolik, že je poseká. Květy tulipánů a narcisů jsem ostříhala a listy nechala. Naštěstí jsou pryč časy, kdy se dámy raději rozhodly žít s promodralýma nohama, než by podstoupily . Kdy se mají sázet cibule? Cibule narcisu by se měly vysazovat ve stadiu vegetačního klidu, tedy od září až do poloviny října, kdy se už dávno vytvořily základy . Stvoly s odkvetlými květy odřežeme, ponecháme jen zelené listy, které.


Narcisy kvetou velmi dlouho a krásně, jsou vhodné i do vázy. Nejlepší doba pro výsadbu cibulek nastává až ve druhé polovině října, kdy se . Ráda bych se zeptala zkušenějších zahradníků, kdy je nejlepší sázet trvalky,. Krásných květů lilie se dočkáte jen ve chvíli, kdy dopřejete rostlině přesně. V létě po odkvětu je pak nutné odstranit odkvetlé květy a semeníky.


Na přelomu září a října ji. Hyacinty, narcisy , petrklíče aneb Jarní hrnkovky: Jak je vybírat, aby dlouho vydržely. Jsou to přeci jen poslové jara a ve volné přírodě kvetou v době, kdy. Trubkovité narcisy : Jeden květ na stvolu, trubka je stejně dlouhá nebo delší než. Trsy by se měly dělit až po až letech, kdy se v červenci či srpnu vyjmou z půdy a po.


Včera jsem šla na nákup a podél silnice jsou už narcisky odkvetlé a některé majíí po květech vyzrálá semínka. Odkvetlé rostliny tulipánů brzy žloutnou a zasychají a nepůsobí již pěkným dojmem. V současné době, kdy je možno již počítat s pravidelným . A mám ty odkvetlé stonky nějak ostříhat nebo co s tím?


Narcisy by měli být přikryté vrstvou zeminy,jejíž tloušťka je krát větší než velikost . Koncem srpna až do října se vysazují cibulky narcisů a tulipánů k jarnímu kvetení. Na jaře, kdy pokvetou, stromy a keře ještě nemají listy, takže květiny nebudou trpět nedostatkem světla. Později, až se dřeviny zazelenají, budou jarní cibuloviny již odkvetlé.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky