úterý 9. ledna 2018

Kdy stříhat živý plot s tuji

Neprodyšné přírodní ploty z tújí navíc efektivně zabrání i proniknutí nezvaných návštěvníků lidského i zvířecího rodu na pozemek. Kdy a jak se túje stříhají a zařezávají, na to se podíváme v dnešním článku. Jak zastřihnout strany živého plotu z tújí. Kdy správně stříhat živý plot. Rostliny, které se dávají do živého plotu , dobře snáší řez.


To je ta nejpodstatnější informace.

Snáší ho stejně dobře v dubnu, . Tam jsou používány i proto, že jsou celoročně zelené a skutečný plot z nich máme docela rychle. Sice se tvrdí, že jsou pro ně nejvhodnější vlhká místa, ale túje. Ako správne strihať živý plot (NOVÁ ZÁHRADA). Unsubscribe from Televízia JOJ.


Mám ty túje stříhat v létě, nebo až na jaře? Kdy vzít do ruky nůžky a vrátit živému plotu správný tvar je otázka, s níž se potýká hodně pěstitelů. Jana se ptala, zda může radikálně řezat túje.


Túje jsou nejen velice častým estetickým prvkem zahrady, ale slouží i jako praktický živý plot.

Na druhou stranu, túje dobře snášení stříhání a tvarování. Tvarování živých plotů se provádí jednou až dvakrát ročně. Záleží na bujnosti růstu . Prosím o radu ohledně stříhání thují do živého plotu. Takže neplatí že starší Thuje se nesmí stříhat ? Krátil som živý plot z 5m tují na 2m a prežili to ale doporučoval by som začiatkom leta ale . Postupně však také dorostou a vytvoří jednolitý plot.


Další možností jsou . Chcete nechat ostříhat živý plot ? Realizujeme také výrazné zkrácení výšky živého plotu , kdy je třeba řezat kmeny tůjí nebo silné větve keřů pilou. Otázka: Je potřeba túje stříhat už jako malé a nebo až když dorostou do požadované velikosti, např. Poprvé jej sestřihněte poté, . Náprava špatného růstu živého plotu nebývá často úplně snadná, a proto je.


Například stříhání túje je nezbytné věnovat čas minimálně jednou do roka . Samotné stříhání probíhá v okamžiku, kdy se mezi dvě rychle pohybující . Stříhání živého plotu je důležitou součástí péče o živý plot. Kdy je u kterého živého plotu vhodný okamžik pro udržovací střih, se dozvíte v následující části. Pokud chceme mít živý plot ve výborné kondici, musíme o něj pravidelně pečovat po celý rok.

Pokud by Vás nyní zajímala, můžete si přečíst článek jak sázet tůje. Stříhané živé ploty jsou pěstovány pro zvýraznění významu kompozice nebo. Je třeba mít na paměti termíny kdy a jak lze kvetoucí dřeviny v živých plotech . Jsou situace, kdy živý plot nepomůže k rychlému dosažení kýženého.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky