úterý 30. ledna 2018

Kedlubny molice co s tim

A napadne mi to pokojové kytky? Cukety seberu, kedlubny jsou stejně mizerné, tak mohu stříkat čímkoli. Do bylinek dám žluté destičky.


Kedlubny jsou, po ředkvičkách a jarní cibulce, mezi prvními. Záhony s kedlubnami je potřeba tedy pravidelně prohlížet, přestože je máme pod textilií. Tím „zasadit“ zde máme na mysli sázení sazeniček kedluben a gigánů.

Tvoří krásný živý plot. A molice vlaštovičníková poškozuje především zeleninu. Má ráda brukvovitou zeleninu – kedlubny , kapustu, zelí, květák. Rychle se s molicí vyrovnáme opakovaným užitím insekticidů proti savému.


Tím máme jistotu, že se kedlubna dobře popere s přijatým dusíkem. Co sít a sázet v dubnu. Dospělé, okřídlené, bíle ojíněné molice pak odlétají klikatým, nemotorným letem.


Nejvíce ohroženy bývají. Pokud ano, setřeme vlhkým hadříkem namočeným ve vodě s příměsí smáčedla.

Takže nic se tím nezkazí, může to jen prospět. Možná budete překvapení stejně, jako jsem byla já, až zjistíte, co všechno obsahují. Jestliže je tato zelenina s fialovou anebo zelenavou bulvou tak . Většinou platí, čím pozdnější odrůda, tím větší spon. Na zahrádce svádíte každoročně boj s mnoha tvory, kteří mají na vaši úrodu.


Na otřesy totiž reagují tím , že se okamžitě pustí, spadnou dolů a . Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Ale co dělat, když je každé druhé jablíčko červivé? Dále sázíme kedlubny , hrášek a tykve. Počítejte s tím , že se v květnu začnou také ve velkém množit škůdci, kteří budou degradovat. V tomto článku vám poradíme několik meto jak se jich co nejjednodušeji zbavit.


Potrápit vás můžou také obaleči, kteří se objevují na jabloních, nebo molice a mšice. Z kedlubny připravíte rychlou a zdravou svačinu. Upečená kuřecí stehna podáváme s teplou smetanovou omáčkou s chutí . Molice jsou drobný hmyz.


Je to nejzávadnější škůdce pokojových rostlin. Usedá na spodní stranu listů a saje rostlinné šťávy. Je ovšem vhodné nasazení tohoto predátora kombinovat např s vosičkou.


Na listech, i veprostřed listů, jsou prokousané dírky a nemám tušení kdo nebo co to dělá.

Postříkala jsem tím růžičkové kapusty a na jaře koupenou jabloňku Jůlii, která byla . Dobrý den, asi tu nebudu jedinný, ale mám poměrně vytáhlé sazenice kedlubnů a nevím co s tím ? Vyhodit a zasít nová, nebo přesadit a dát do pařeniště a když.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky