čtvrtek 18. ledna 2018

Kdy se vysévá mrkev a petržel

Jde o zeleniny druhé tratě, které potřebují půdu ve staré síle, tedy jim najděte . Víte, že z metru čtverečního zahrádky sklidíte přes půl kila mrkve ? Právě teď ji můžete vysévat , stejně jako petržel. Drobná semínka petržele vysévejte v dubnu, kdy už je půda prohřátá. Nesnáší čerstvě prohnojenou půdu, proto semena vysévejte nejlépe na záhon, na němž jste předtím pěstovali jinou zeleninu, nebo nechte . Hodně může pomoci také změna doby, kdy vkládáte semínka do půdy.


Abychom tomuto jevu zabránili, je lepší vysévat semena mrkve a petržele podle počasí . Rozhodně se vyplatí vybírat vhodnou odrůdu ve specializovaných prodejnách, kde se můžeme poradit a vybrat podle půdního typu, stanoviště a . Tedy vysévání do míst, kde se na podzim hnojilo. Popraskaly by a hodně by se větvily. V druhé polovině měsíce se na venkovní záhony vysévá mrkev a ředkvičky, petržel , špenát, ranný salát, hrách, kopr.


Vzcházející semínka a . Dobrý den, mám na Vás dotaz, jaké odrůdy mrkve a petržele se dají vysévat na. Jarní výsev zeleniny - do volné půdy vyséváme otužilejší druhy zeleniny, které nemusíme předpěstovávat. Když počasí přeje, vysévají se ředkvičky, listová zelenina, mrkev i karotka nebo petržel. Není ale březen jako březen. Do takto připraveného hrůbku vyséváme dva (maximálně tři) řádky mrkve nebo petržele.


Práce s přípravou hrůbků se vyplatí i tam, kde máte . Jak a kdy vysévat rajčata. Například kořen mrkve , petržele nebo pastináku by se při výsadbě rozvětvil. Drobné osivo (například semena mrkve ) smícháme s jemným pískem v poměru :2. Krom mrkve se pro podzimní výsevy hodí rovněž petržel odrůdy Jadran.


Ideální doba, kdy s tímto úkonem začít, je začátek února až března. Proto ji sejeme do tratě . Mrkev nemá ráda první trať. Během března vysévejte na záhony špenát, dále můžete v druhé polovině měsíce přidat ředkvičky, petržel a mrkev. Již nyní si koupíme mrkev , petržel a celer a ve vlhké vatě si vyzkoušíme jejich. Ve skleníku, fóliovniku a pařníku vyséváme zeleninu, kterou budeme pěstovat.


Hlavně v době oblevy koncem února, kdy jde pozemek zpracovat hráběmi. Pěstování mrkve a petržele v mušli. Nestihneme-li vysít v tomto období, můžeme vysévat stejným způsobem i na jaře,.


Vzešlé rostlinky protrháme v době, kdy mají výšku okolo cm. Kromě toho je zde možné vysévat ředkvičku, ředkev a mrkev. V posledních březnových dnech, kdy se začínají tvořit hlávky, dopřejte hlávkovému. Přikládáte-li velký význam čerstvě řezané petrželi v zimě, měli byste si ji vysít k jižní stěně .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky