úterý 30. ledna 2018

Kdy ostříhat okrasné trávy dochan

Ideální čas je dřív, než tráva začne rašit. V jarním období, kdy rostliny začínají teprve růst, je největší předpokla . Pokud po ostříhání tráva na jaře už nevyraší, není to tím, že by . Máloco vyváží jemný půvab zářivých tulipánů v objetí časně rašících okrasných trav. Foto: Adéla Taitlová, Právo.


Tam, kde nestačí ani vidle či rýč, . Od srpna bohatě kvete, roste hustě, listy má úzké a ostré, vyžaduje teplé . O to více to platí ještě v období kvetení, kdy se nad trsy vznášejí hustá, huňatá. Trsy na podzim stříhat nemusíte, listy nechte na záhoně během celé zimy. Budoucnost okrasné zahrady patří různým druhům trávy. Nádhernou ozdobou zahrady bude i vousatec neboli dochan psárkovitý . Trávy mohou přes zimu zkrášlit každý typ zahrady, velkou, malou,. Bohaté kaskády okrasných trav dokáží v zahradě divy, zvláště když si s . Na jaře je třeba ostříhat listy až k zemi.


Nejkrásnější jsou na konci léta a na podzim, kdy se nádherně vybarvují a kvetou. Pokud nechcete, aby se samovolně vysemeňovali na záhon, ostříhejte jen. Většina okrasných trav jako ozdobnice, dochany , lalangy a kostřavy má v oblibě. Rovněž vytrvalé okrasné trávy jako ozdobnice (Miscanthus), dochany.


Kdy trvalky ostříhat. U vyšších trav je nejčastěji pěstovanou ozdobnice čínská. Carex) a další rostliny pěstované v koších. Trávy, okrasné traviny , kapradiny a naleznete v zahradnictví Arónie. Okrasné trávy a kapradiny jsou stále oblíbenější.


Pennisetum incomptum Nees – dochan nevzhledný. Dochan psárkovitý Herbstzauber. A podzim je dobou, kdy bychom měli okrasné traviny vysazovat. Taky mám dva nové druhy trav a vůbec nevím, zda stříhat nebo ne. Missi, červenolistý dochan měla kamarádka a nepřežil zimu ani u nás, . Deschapsia caespitosa (metlice), Carex (ostřice), Penisetum compresum ( dochan ). Doporučujeme je střihat až na jaře.


Druhy okrasných trav a jak je pěstovat? Květenství, která nejsou příliš dekorativní, po odkvětu ostříháme. Na podzim, kdy už předpovědi hlásí sněhovou přikrývku a mrazy je. Jarní řez okrasných trav : zahrada s různymi druhy okrasných trav.


Jestli se v okolí trav rozrostly některé keře, ostříháme je, aby se k trávám dostal dostatek slunečního svitu. Okno do zahrady - Zahradní rádce Martiny. Máte-li větší pole levandulí, doporučuji střihat postupně.


Chci se věnovat pěstování okrasných trav , prosím doporučit barevně různorodé, méně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky