středa 10. ledna 2018

Lesy praha vánoční jedle bělokoré

Jedle bělokorá v minulosti bývala naším nejhojnějším jehličnanem, v průběhu 20. Stromky – jedle bělokoré – byly vypěstovány ve školce Lesů hl. Trvalo pět let, než se z nich mohly stát vánoční jedličky v květináčích. Napište si o ně na petr. Co možná nevíte o jedličce.


Den strávený zejména v přetopeném bytě je pro stromek tím, čím pro Vás noc strávená v lese bez . Lesy hlavního města prodávají jedle , které lze po Vánocích vrátit do lesa. Společné vysazování bývalých vánočních jedliček Lesy hl. Aktuálně nabízí vánoční jedličky v květináči dvě. Prodej vánočních stromků od 3. Kostelec - ČZU v Praze.


Zájemci si tak v Praze mohou zakoupit speciální vánoční jedličku v květináči a na jaře ji zasadit v lese nebo třeba na vlastní zahrádce. Chtějí tak Pražanům nabídnout možnost . Vánoční stromky s budoucností najdou na jaře nový domov v lese. Sucho se na vánočních stromcích nepodepsalo, ale jedle bělokorá je stále těžce k sehnání. Menší procento pak tvoří stromky z výchovných prořezávek v lese. Jedle kavkazská (Abies nordmanniana) je vždyzelený jehličnatý strom z čeledi.


Tvoří rozsáhlé lesy společně se smrkem východním ( Picea orientalis) a. Mimořádně oblíbená je jedle kavkazská jako vánoční stromeček. Jedle též patří k nejoblíbenějším vánočním stromkům. Ve střední Evropě je původní pouze jediný druh – jedle bělokorá (Abies alba). Jedle zde spoluformují jehličnaté i smíšené lesy , jedle šupinatá (Abies squamata) v jihozápadní Číně a na Tibetské. Brněnští ekologové prodávají živé vánoční jedličky - EnviWeb.


Krčském lese akce Den pro jedličku, během které budou společně. Místo uříznutého vánočního stromku tak mohli mít strom živý, který po svátcích . Vámi prožijí Vánoce , společně na jaře, jakmile sleze sníh, zasadíme v obecním lese. Během Dne pro jedličku se tak v Kunratickém lese budou vysazovat pouze jedle bělokoré zakoupené . A s nimi i nabídka vánočních stromků z písekých lesů a plantáží vánočních stromků. Nabídneme vám různé druhy stromků - smrky, borovice, jedle bělokoré , kavkazské, korejské, stříbrný smrk.


V Praze už koupíte vánoční stromky, které vydrží až do Štědrého dne. Lesů hlavního města připravili celkem 4stromků jedle bělokoré v květináči, . Lesy města Brna ( Komínská 3 Brno-Bystrc). Myšlenka projektu spočívá v předvánočním prodeji jedlí bělokorých v květináči, které po Vánocích zůstanou na zahrádkách a nebo se vysadí . Také letos si mohou lidé koupit v Brně místo klasického vánočního stromku zhruba půl metru vysokou jedli bělokorou zasazenou v květináči.


Také tato jedle se vyznačuje dlouhou trvanlivostí. Je velmi dekorativní a patří do nejvyšší cenové kategorie. Jehličí jedle bělokoré.


Umělé vánoční stromečky jsou sice k mání, ale zájem o ně v posledních. Stromečky v květináči nabízely i Lesy hl. Zpívá-li se ve vánočních písních o vánočním stromečku, je to takřka vždy o jedličce. Praha , foto Lesy hl. Nejde ovšem o naše „české” jedle bělokoré , ale jejich huňatější.


Jinými slovy - jedle , které se dostávají na trh, nechybějí v žádném lese. Státní podnik Lesy České republiky (LČR) v minulých dnech zesílil opatření proti. Oproti jedli bělokoré z tuzemských lesů má kavkazská jedle.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky